Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 06.10.2022

ro

07 Oct, 2022 12:33 656 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
 
A condus sub influența alcoolului
 
La data de 06 octombrie a.c., un echipaj de poliţie din Poliției Orașului Dărmănești a oprit pentru control un autoturism, care era condus de către un tânăr de 19 ani, din localitate.
Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool în aerul pur expirat.
Acesta a fost transportat la Spitalul Orașului Comănești, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
Acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor
 
La data de 05 octombrie a.c., în intervalele orare 09.00 - 13.00 și 16.00-21.00, poliști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău au acționat în zonele de risc identificate, precum şi în locurile de interes, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi menţinerea climatului de ordine publică.
La activitate au participat 113 lucrători, din care 83 polițiști de siguranţă publică, 24 polițiști rutieri, 2 de investigarea criminalității economice și 4 de investigații criminale.
 În urma activităților desfășurate au fost 895 de persoane legitimate, 559 de autovehicule controlate și 3 operatori economici verificați.
          Au fost constatate 6 infracțiuni din care 2 contra persoanei și 2 contra patrimoniului. Totodată au fost aplicate 354 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 90750 lei, din care 76 la Legea 61/1991.
De asemenea 16 permise de conducere au fost reținute și 14 certificate de înmatriculare au fost retrase.
  •  
 
 
Acțiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice
 
La data de 06 octombrie a.c. polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti, Secția 2 Poliție Rurală Moinești și Secția 7 Poliție Rurală Brusturoasa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a altor încălcări ale legislaţiei, privind circulaţia şi comercializarea materialului lemnos.
În urma activităților desfășurate au fost 38 de persoane legitimate și 32 de autovehicule controlate, din care 6 destinate transportului de material lemnos.
De asemenea au fost constatate 6 infracțiuni, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale și a fost confiscată cantitatea de 19,25 m.c. de material lemnos, în valoare de 8249 lei.     
Astfel, au fost depistați în flagrant trei tineri, de 16 și 17 ani, din comuna Asău, după ce au tăiat ilegal şi sustras de pe păşunea împădurită ce aparține Primăriei Asău, un număr de 10 arbori esenţă foioase.
Materialul lemnos în volum de 4,255 m.c. şi în valoare de 656,48 de lei a fost confiscat şi predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Comăneşti.
În cauză s-a întocmit dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
 
  •  
 
 
Totodată a fost depistat un bărbat de 50 ani, din orașul Comăneşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe DN 12A, pe raza comunei Agăş, jud. Bacău, cantitatea de 1,40 m.c. lemn de foc, specia fag, fără aviz de însoţire.
Materialul lemnos în valoare de 242,5 de lei a fost confiscat şi predat în custodie la depozitul Primăriei Brusturoasa.
 
  •  
 
Tot un bărbat din comuna Asău, de 30 ani, a fost depistat în timp ce transporta cu o remorcă tractată de o autoutilitară pe strada Atelierelor din municipiul Moineşti, cantitatea totală de 24,14 m.c. lemn rotund de fag, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.
În cauză s-a dispus indisponibilizarea remorcii şi ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 13,70 m.c. material lemnos, în valoare de 7.350 de lei, fiind predate în custodie la Ocolul Silvic Ghimeş Făget.
 
 
 
                                                                                                      Întocmit,
Inspector de poliţie
                                                                           
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii