Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:48 21 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 06.02.2023

ro

06 Feb, 2023 12:27 295 Marime text
Nr.60164 din 06 februarie 2023
                        
                                                                           
 
 
O SĂPTĂMÂNĂ PE DRUMURILE PUBLICE PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ
 
 
În perioada 30 ianuarie – 05 februarie a.c., poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au acționat pe drumurile publice din județ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
 
Sub coordonarea Direcției Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat zilnic, pe principalele drumuri publice din județ pentru disciplinarea participanților la traficul rutier.
Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 912 sancțiuni contravenționale.
 
Dintre acestea, 795 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 401 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducere sub influența alcoolului, 14 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 8 pentru conducere agresivă.
 
De asemenea, au mai fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 72 pentru abaterile săvârșite de pietoni și restul pentru alte abateri.
 
Totodată, au fost reținute 107 permise de conducere, dintre care 62 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 7 permise reținute pentru depășire cu peste 70 de km/h a vitezei maxime legale admise, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 8 pentru conducere agresivă și restul pentru alte abateri.

 
Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să respecte toate regulile de circulație.
 
             Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii