Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 05.11.2021

ro

05 Nov, 2021 13:31 906 Marime text

Nr.509012 din 05 noiembrie 2021

BULETIN DE PRESĂ
 

Arestat preventiv pentru tâlhărie calificată
 
Polițiștii de investigații criminale din Bacău au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

           Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău au fost sesizați de o femeie de 62 de ani, din localitate, despre faptul că, la data de 26 octombrie a.c., a fost deposedată de o geantă, de către o persoană necunoscută.
          Din cercetări, polițiștii au stabilit că, la data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 19:45, în timp ce se deplasa pe strada Progresului, din mun. Bacău, un tânăr de 19 ani ar fi deposedat-o, prin smulgere, de geanta cu bani şi alte bunuri.
          În baza probatoriului administrat, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a bănuitului  pe o perioadă de 30 de zile.

 
Percheziții într-un dosar penal de tăinuire
 
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au documentat  activitatea infracțională a unui localnic, de 53 de  ani, c ear fi avut ca preocupări cumpărarea și vânzarea, pe un site de profil, a mai multor ceasuri cu valoare ridicată, reclamate ca fiind sustrase de pe teritoriul Uniunii Europene, în special din Suedia.

          Astfel, la data de 04 octombrie a.c., polițiștii  Serviciului de Investigații Criminale Bacău împreună cu criminaliști și luptători pentru acțiuni speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, ambele în municipiul Bacău.
          În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate si ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce prezinta interes pentru prezenta cauză, respectiv, 32 de ceasuri, o armă neletală supusă autorizării, telefoane mobile, înscrisuri și suma totala de 9.100 lei de lei.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la aproximativ 30.000 de euro.
          Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tăinuire.
          Activitățile au fost realizate cu suportul Direcției Operațiuni Speciale și a Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

 
Identificat de polițiști după ce ar fi provocat accident și ar fi plecat de la fața locului
 
         La data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 10:30, la sediul Poliţiei Municipiului Bacău s-a prezentat un bărbat de 63 de ani, din localitate, care a precizat faptul că, în dimineaţa zilei de 03.11.2021, în jurul orei 06:30, în timp ce intenţiona să urce pe bicicletă, pentru a efectua viraj la stânga, la intersecţia străzii Metalurgiei cu strada Bicaz din mun.Bacău, a fost surprins şi accidentat de un autoturism care a pătruns în intersecţie fără a respecta semnificaţia indicatorului "STOP". Ulterior, conducătorul autoturismului ar fi părăsit locul producerii accidentului, fără a se cunoaşte date despre acesta ori despre autovehiculul pe care îl conducea.
         Cu ocazia producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală bărbatului care a necesitat supraveghere medicală.
 În urma investigaţiilor efectuate de polițiștii Biroului Rutier Bacău a fost identificat conducătorul autoturismului care l-ar fi surprins şi accidentat pe bărbat.          
         Conducătorul auto din mun. Bacău, în timp ce conducea autoturismul la intersecţia străzilor Metalurgiei şi Bicaz, ar fi pătruns în intersecţie fără a respecta semnificaţia indicatorului "Oprire", unde ar fi surprins şi accidentat biciclistul și ar fi părăsit locul faptei.
         Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

 
Reținuți de polițiști pentru tâlhărie
 
Polițiștii de investigații criminale din Bacău au documentat activitatea infracțională a doi tineri, de 16 și de 19 ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 30 de zile.
 
          La data de 18 octombrie a.c., o femeie de 67 de ani, din Bacău a sesizat faptul că, două persoane necunoscute i-au sustras poșeta în care avea suma de 145 de lei și documente personale.        
          Bănuiții i-ar fi smuls poșeta femeii și ar fi fugit într-o direcție necunoscută.
          La data de 04 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din Bacău, împreună cu cei din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău și luptători pentru acțiuni speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuințele a doi tineri, de 16 și 19 ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
          În urma probatoriului administrat, față de cei doi bănuiți s-a luat măsură reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

 
Bărbat reținut de polițiști pentru violență în familie
 
          La data de 01 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizați cu privire la faptul că, o minoră în vârstă de 12 ani, din comuna Sascut, ar fi fost lovită de către tatăl său.
         Din cercetări, polițiștii au stabilit că, la data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 17:30, în timp ce bărbatul de 59 de ani se afla la locuinţa sa din comuna Sascut, ar fi exercitat acte de violenţă asupra fiicei sale de 12 ani, provocându-i mai multe leziuni.
         Totodată, polițiștii au stabilit că bărbatul, la data de 29 octombrie a.c., l-ar fi lovit și pe fiului său minor, în vârstă de 9 ani, provocându-i leziuni.
         În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.
          În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
 

Sancționat contravențional pentru transport ilegal de persoane
 
           La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 08:15, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău au oprit în trafic pe strada Calea Barladului din localitate, un autoturism care era condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Rosiori care transporta, contra cost, trei personane pe ruta com. Rosiori - mun Bacău, fără a deţine documente legale pentru a executa serviciul de transport public de persoane.
          Bărbatului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţionaţă în valoare de 1000 de lei, dispunându-se măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare si a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii