Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 05.01.2022

ro

05 Jan, 2022 15:31 894 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Urmărit național, depistat de polițiștii de investigații criminale
 
         La data de 04 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Mărăşeşti din mun. Bacău, au depistat un bărbat de 34 de ani, din județul Ilfov împotriva acestuia a fost instituită măsura urmăririi la nivel naţional.
         Cel în cauză se sustrăgea de la executarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, fiind condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 3 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
        S-a procedat la introducerea persoanei în cauză în Penitenciarul Bacău.
  •  
Bănuit de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal, reținut de polițiști
 
            Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nicolae-Bălcescu au reținut un localnic, de 55 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal.
    
La data de 05 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nicolae-Bălcescu au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 55 de ani, din localitate, care în cursul lunii decembrie 2021, ar fi lovit-o pe concubina sa și ar fi reținut-o în locuința comună, împotriva voinței acesteia.
          Bănuitul a fost introdus în Arestul I.P.J.Bacău.
  •  
Posesor de mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii Secției 1 Poliție Bacău
 
 
          La data de 04.01.2022, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au depistat pe strada Lalelelor din localitate, un bărbat de 51 de ani, pe numele căruia, Judecătoria Bacău a emis mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la pedeapsa de 1 an şi 11 luni de închisoare pentru săvârşirea de infracțiuni la regimul rutier.
         Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.
  •  
Bănuiți de furt de electrocasnice, depistați de polițiști
 
Polițiștii Secţiei 10 Poliţie Ştefan cel Mare au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au depistat o autoutilitară, în timp ce circula pe DJ 119 pe raza comunei Gura Văii.
Cu ocazia legitimării ocupanţilor autoutilitarei, aceştia au fost identificaţi ca fiind 3 tineri, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, toți din comuna Ștefan cel Mare.
În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a constatat faptul că, aceștia transportau mai multe electrocasnice constând în televizoare cu tub de diferite mărci, frigidere și mașini de spălat care prezentau un grad ridicat de uzură, pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.
          Din verificările polițiștilor s-a stabilit că, bunurile aveau caracteristici similare celor sustrase la aceeași dată, dintr-un magazin de pe raza municipiului Bacau.
           Bănuiții au fost conduşi la sediul Poliţiei mun. Oneşti, în vederea continuării cercetărilor.
          Activitățile au fost desfășurate împreună cu criminaliști și polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Bacău, prejudiciul în valoare de 5.600 de lei fiind recuperat și restituit societății comerciale păgubite.
 
  •  
 
A părăsit locul accidentului
 
La data de 04 ianuarie a.c., polițiștii băcăuani au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe strada George Bacovia din localitate, un autoturism ar fi surprins şi accidentat pe trecerea pentru pietoni o femeie, pe care ar fi urcat-o, ulterior în autoturism, plecând de la faţa locului, necunoscându-se identitatea conducătorului auto sau a victimei.
           În urma investigaţiilor amănunţite şi a verificărilor efectuate de polițiști a fost identificat conducătorul autoturismului respectiv, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Balcani, care a fost contactat de către polițiști, solicitându-i-se să se prezinte deîndată la sediul Poliţiei Mun. Bacău cu autoturismul implicat în eveniment.
          Conducătorul auto, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Bacovia din mun. Bacău, având direcţia de deplasare către str. Banca Naţională, în zona marcajului pietonal ar fi surprins şi accidentat o femeie, a cărei identitate nu o cunoştea, pe care ulterior a condus-o la domiciliul acesteia.
         Echipajul de poliţie a identificat persoana rănită la domiciliul acesteia, respectiv, o femeie de 77 de ani și, întrucât acuza dureri s-a solicitat prezenţa unui echipaj al ambulanţei, fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
        Atât conducătorul auto, cât şi pietonul au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
         În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 
Potrivit prevederilor O.U.G 195/2002, conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii