Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 02.02.2023

ro

02 Feb, 2023 13:16 567 Marime text
Nr.60102 din 02 februarie 2023
                                                                                                   
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Bănuit de tâlhărie calificată, identificat și reținut, la scurt timp de polițiști
 
La data de 01 februarie a.c, în jurul orei 20.00, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizați de către un localnic de 38 de ani, despre faptul că, în timp ce se plimba prin parc a observat o agresiune între doi tineri.
         La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 16 ani, din municipiul Bacău, iar din discuţiile purtate cu acesta a rezultat faptul că, o persoană necunoscută l-ar fi deposedat prin violență, de telefonul mobil.
        Un echipaj din cadrul Ambulanţei Bacău i-a acordat tânărului îngrijiri medicale şi l-au transportat pe acesta la spital pentru continuarea investigaţiilor medicale.
        Au fost transmise semnalmentele persoanei care ar fi comis agresiunea, tuturor echipajelor aflate în teren. S-au efectuat rapid toate activitățile specifice, iar, în scurt timp, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din municipiul Bacău, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil al păgubitului.
        Polițiștii l-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Bacău pentru audiere.
       Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Investigații Criminale iar, în urma probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a bănuitului.
       Tânărul bănuit de tâlhărie calificată a fost introdus în Arestul I.P.J.Bacău.
 
 Din practica judiciară a rezultat că, cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.
 Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, polițiștii vă recomandă:
  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, la ore târzii.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare.
  •  
 
Acțiune în zona Oneștiului
 
Polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, polițiști rutieri și de ordine publică, au acţionat la data de 01 februarie a.c., în vederea prevenirii şi combaterii infraţionalităţii.
În urma activităților desfășurate au fost legitimate 98 de persoane, 77 de autovehicule controlate și efectuate 39 de testări cu aparatul etilotest.
            Totodată a fost constatată o infracțiune flagrantă și au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.700 de lei, din care 6 la Legea 61/1991. De asemenea un certificat de înmatriculare, un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și un permis de conducere au fost reținute de polițiștii oneșteni.
 
 
Exemplu:
         Pe raza comunei Berzunti, a fost depistat în flagrant delict, un bărbat care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.
  •  
 
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție
 
La data de 01 februarie a.c., polițiștii din Onești au fost sesizați de o tânără de 16 ani, din localitate, despre faptul că, un bărbat de 38 de ani lovește cu picioarele ușa apartamentului cu intenția de a pătrunde în interior.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au acționat cu fermitate, l-au depistat pe bărbat la etajul superior, l-au imobilizat și l-au condus la sediul poliției.
În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul, deși avea ordin de protecţie emis de Judecătoria Onești, prin care era obligat să păstreze o distanţă de minim 50 metri faţă de persoana din locuinţă a revenit la domiciliu și a provocat distrugeri la ușa apartamentului.
         Față de bărbat a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie și amenințare, fiind reținut pentru 24 de ore.
         Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
 
  •  
 
Trei bărbați reținuți de polițiștii Secției 1 Poliție Bacău după ce ar fi sustras bani dintr-o cutie de valori
 
 
La data de 29 ianuarie a.c, în jurul orei 17.30, persoane necunoscute, aflându-se în interiorul unei săli de jocuri din Bacău, ar fi profitat de neatenţia angajatei și,  prin folosirea unei chei, ar fi descuiat cutia de valori de la un aparat de jocuri de tip slot-machine, ar fi luat toţi banii din interior, iar ulterior ar fi încasat de la casier, suma afişată de aparat la secţiunea "cashout", părăsind incinta sălii.Astfel, s-ar fi cauzat un prejudiciu în suma de 4.300 de lei.
         Polițiștii au deschis dosar penal în care au efectuat cercetări sub aspectul infracţiunii de furt calificat.
        A fost constituită echipă de cercetare formată din polițiști de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău și criminaliști, iar în urma activităților investigativ-operative au fost identificaţi trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 43 de ani, toți din județul Neamţ, bănuiți de comiterea faptei.
         Au fost emise trei mandate de aducere faţă de persoanele în cauză, acestea fiind identificate la data de 01 februarie a.c., de către polițiștii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Braşov, fiind ulterior conduse la sediul Secţiei 1 Poliţie Bacău sub escortă.
         Faţă de unul din bărbați a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar faţă ceilalți doi s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat.
 
 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii