Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

ro

03 Apr, 2024 15:49 361 Marime text
Nr. 235 din 03 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt (două acte materiale) și au identificat și reținut un bărbat de 55 de ani, din comuna Optași-Măgura, județul Olt.
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 02 aprilie a.c., în timp ce se afla în localitatea Budeasa, ar fi sustras, din aproprierea unei unități de învățământ, două ghiozdane în care se aflau bunuri personale și rechizite.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 03 aprilie a.c., să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Bunurile au fost recuperate, urmând a fi restituite persoanelor vătămate.
 
  •  
 
În ziua de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și au identificat și reținut trei tineri, de 18 ani, din Ștefănești, și de 17, respectiv 15 ani, ambii din comuna Crângurile, județul Dâmbovița.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 martie a.c., cei trei, în timp ce se aflau pe bulevardul Republicii din Pitești, ar fi  deposedat un alt tânăr, de o brățară de aur pe care o avea asupra sa.
Tinerii de 18, 17, respectiv 15 ani au fost conduși la audieri, la sediul Poliției Municipiului Pitești, în baza unor mandate de aducere.
După administrarea probatoriului, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 03 aprilie a.c., să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, recuperarea prejudiciilor și luarea măsurilor legale în consecință.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 866 de persoane, au fost verificate 652 de autoturisme și au fost efectuate 313 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 419 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 82.000 de lei, dintre care 370 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung
 
 
În ziua de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.065 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a opt permise de conducere și de retragere a două certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemplu:
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Merișani, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 128 de km/h (cu 78 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.300 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Godeni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73 - Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h (cu 65 de km mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.485 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Conduceau fără drept
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni  au depistat un tânăr de 19 ani, din Căteasca, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
  •  
 
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 50 de ani, din Lunca Corbului, care conducea un ansamblu auto, format dintr-un autoturism și o remorcă, pe DN 65 – Lunca Corbului, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 02 aprilie a.c., în jurul orei 06:30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești  au depistat un bărbat de 52 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bulevardul Frații Golești din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Activități preventive în școli
 
 
În ziua de 02 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Nicolae Crețulescu, din Leordeni.
Activitățile au vizat subiecte privind siguranța rutieră, în cadrul Școala Siguranței Tedi.
Beneficiari ai activităților au fost 30 de elevi și două cadre didactice.
 
  •  
 
În ziua de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități înformativ-preventive, în cadrul Campaniei Law is Cool!, la Școala Gimnazială „Nicolae Velea” din Cepari și Liceul cu Program de Atletism din Câmpulung.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat peste 170 de elevi și cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii