Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți de polițiști

ro

05 Dec, 2023 15:15 641 Marime text
Nr. 780 din 05 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținuți de polițiști
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, și au reținut un bărbat de 24 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 28 noiembrie a.c., cel în cauză, fiind sub influența alcoolului, ar fi agresat fizic doi bărbați, lovindu-i cu pumnii.
După administrarea probatoriului, la data de 04 decembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, lovirea sau alte violențe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, și au reținut un bărbat de 48 de ani, din Negrași.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 03 decembrie a.c., bărbatul în cauză, ar fi prezentat, cu ocazia unui control, doar certificatul de înmatriculare al autoturismului, invocând faptul că restul documentelor nu le are asupra sa, însă, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că acesta figura cu permisul de conducere anulat.
De asemenea, în momentul în care i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta a abandonat autoturismul și a fugit pe un teren viran din apropiere, ascunzându-se într-un imobil în construcție, unde, pentru a-și asigura scăparea ar fi lovit o persoană.
Ulterior, bărbatul a fost identificat în trafic cu autoturismul, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu, care au procedat la efectuarea unui blocaj pe DJ 503, însă în momentul în care s-a apropiat de blocaj, bărbatul a abandonat din nou autorismul și a fugit.
Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia și, pentru a-l opri, au utilizat armamentul din dotare prin executarea unui foc de avertisment în plan vertical, moment în care bărbatul a rămas pe loc și a fost imobilizat.
Acesta a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Albota, iar după administrarea probatoriului, la data de 04 decembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 785 de persoane, au fost verificate 547 de autoturisme și au fost efectuate 174 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 286 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 61.000 de lei, dintre care 248 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 34 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 04 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.740 de lei, fiind reținut un permis de conducere.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 12, în valoare de 6.000 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 21, în valoare de 1.740 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancționat pentru depășire neregulamentară
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un tânăr de 23 de ani, din Vulturești, care conducea un autoturism pe raza localității Mioveni, și a efectuat manevra de depășire a autoturismului din fața sa, încălcând marcajul longitudinal continuu simplu.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua 04 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.425 de lei și au reținut 6 permise de conducere.
 
Exemplu:
 
Depistată conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua 04 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, pe DN 65 B, o femeie de 47 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 106 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Depistat sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 04 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 50 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Sancționați pentru tulburarea liniștii publice prin folosirea de articole pirotehnice
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Rătești, în zona unui bar, mai multe persoane tulură liniștea publică prin folosirea de materiale pirotehnice.
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Poliție Rurală Leordeni, s-au deplasat la locul indicat și au efectuat un control la barul respectiv, ocazie cu care au constatat faptul că,  administratorul societății nu a luat măsuri privind paza unității, a bunurilor și valorilor pe care le deține și pentru lipsa raportului de evaluare și tratare a riscurilor la securitatea fizică, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare totală de 5000 lei, fiind fixat termen pentru remedierea deficiențelor.
De asemenea, au fost identificate cinci persoane care au tulburat ordinea și liniștea publică folosind produse pirotehnice, motiv pentru care au fost sancționate contravențional, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, cu amenzi în valoare totală de 5000 lei.
 
  •  
 
Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
 
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un tânăr de 20 de ani, din Berevoești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DN 73 –Stâlpeni, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Din verificările efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,8 mc lemn de foc, de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Bazei Experimentale Mihăești.
 
  •  
 
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 44 de ani, din Fierbinți-Târg, județul Ialomița, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DJ 732 de pe raza comunei Vlădești, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Din verificările efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1 mc lemn de foc, de esență dud.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenșiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii