Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți de polițiști

ro

15 Jun, 2023 15:52 659 Marime text
Nr. 380 din 15 iunie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au identificat și reținut doi bărbați de 36 de ani, respectiv 46 de ani, ambii din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 07 spre 08 iunie a.c., cei doi ar fi sustras, din curtea unei societăți comerciale, o semiremorcă, încărcată cu anvelope în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Ulterior, ar fi încărcat marfa (circa 1100 de anvelope) într-o altă semiremorcă și într-o autoutilitară și le-ar fi transportat în comuna Râca, într-o hală.
Pe parcursul cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat și restituit societății în cauză.
Ulterior, la data de 14 iunie a.c., după administrarea probatoriului, bărbații au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au identificat și reținut un bărbat de 49 de ani, din Hârsești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 10 iunie a.c., bărbatul ar fi pătruns într-o locuință de pe raza localității Moșoaia, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.
Pentru administrarea probatoriului, la data de 14 iunie a.c., polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în baza mandatelor emise de Judecătoria Pitești, au efectuat două percheziții domiciliare în localitatea Moșoaia.
Ulterior, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost  reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au identificat și reținut un bărbat de 34 de ani, din Mălureni, care se sustrăgea urmăririi penale.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 31 mai spre 01 iunie a.c., bărbatul, împreună cu alți trei bărbați, ar fi sustras o cabalină, din curtea unei locuințe din Berevoești, în noaptea de 23 spre 24 iunie a.c., ar fi sustras două cabaline, lăsate nesupravegheate, în apropiere de DN 73C, iar în seara zilei de 25 iunie a.c., bărbații ar fi sustras două cabaline, de pe izlazul comunal din localitatea Băjești.
Reamintim faptul că, pentru administrarea probatoriului, polițiștii câmpulungeni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite, din localitățile Mălureni, Micești și Călinești.
Ulterior, la data de 03 august 2022, după administrarea probatoriului, polițiștii au reținut trei bărbați, de 23 și 28 de ani, din Mălureni, respectiv de 33 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița, care au fost prezentați, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în fața instanței, fiind dispusă măsura arestării preventive față de aceștia.
La data de 14 iunie a.c., bărbatul de 34 de ani, din Mălureni, care se sustrăgea urmăririi penale,  a fost  reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultiumele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 18 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Depistată conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua 14 iunie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat, pe DN 7,  în orașul Topoloveni, o femeie de 29 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 110 km/h.
Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Sancționat pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 14 iunie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism, pe raza orașului Costești, având un comportament agresiv agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, prin aceea că a pornit vehiculul de pe loc patinând în mod excesiv roțile motoare.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
În noaptea de 13 spre 14 aprilie a.c., în jurul orei 02:30, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto care se deplasa cu un autorturism pe strada Doctor Carol Davila din Pitești, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, reușind să îl blocheze în trafic pe strada Ion Minulescu.
Conducătorul auto, de 49 de ani, din Pitești, a fost testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La momentul depistării, ca urmare a celor constatate, permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În urma analizelor de specialitate a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 14 iunie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat 3 activități informativ-preventive, având drept beneficiari peste 100 de persoane.
Activitățile au avut următoarele scopuri:
 
- Prevenirea disparițiilor de minori, în cadrul Proiectului  „Plecatul de acasă nu e o soluție”, în cadrul căreia polițiștii au desfășurat activități sub forma unui dialog, privind condițiile în care poate fi sesizată plecarea voluntară a unei persoane, dar și motivele unor asemenea gesturi și instituții la care se poate apela pentru consiliere și sprijin în situații dificile ce privest minorii. Activitatea a avut loc la Centrul de Tip Familial Găvana.
 
- Prevenirea agresiunilor sexuale, în cadrul Programului național de prevenire a victimizării minorilor.
 
- Prevenirtea consumului de substanțe psihoactive – activitate desfășurată în centrul municipiului Pitești, de care au beneficiat 20 de adulți și 30 de minori.
 
  •  
 
În ziua de 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, la cu Program Sportiv „Viitorul” și Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești, precum și la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din orașul Ștefănești.
Activitățile educativ-preventive cu elevii au fost desfășurate în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.
De asemenea, în acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat 147 de elevi și 18 cadre didactice.
 
  •  
 
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, cu elevi ai Şcolii Gimnaziale “Nicolae Simonide” şi Colegiului Tehnic “Armand  Călinescu” din Pitești.
La activități au participat 85 de elevi și 3 cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii