Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți de polițiști

ro

28 Apr, 2023 13:21 424 Marime text
Nr. 264 din 28 aprilie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiști
 
În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și împiedicarea sau îngreunarea circulație pe drumurile publice, în modalitatea participării în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, și au reținut doi tineri, de 23 de ani, din Morărești, respectiv 22 de ani, din județul Teleorman.
Din cercetări s-a stabilit că, un tânăr de 23 de ani, din Morărești, în calitate de conducător al unui autoturism, ar fi participat, pe strada Nicolae Dobrin din Pitești, la o întrecere de autoturisme neautorizată, împreună cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani, din Alexandria, pe același sens de deplasare, pornind de pe loc, din același punct și accelerând puternic, după semnalul efectuat de unul dintre aceștia cu claxonul autoturismului.
În urma vitezei excesive, conducătorul auto de 23 de ani, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a provocat un accident rutier, avariind alte două autoturisme din trafic și vătămând corporal trei persoane.
Celor doi conducători auto, care au participat la întrecerea de autoturisme neautorizată, le-au fost reținute dovada înlocuitoare, respectiv permisul de conducere, fiindu-le eliberate dovezi înlocuitoare, fără drept de circulație.
După administrarea probatoriului, tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și au reținut un bărbat de 31 de ani, din Mihăești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., bărbatul ar fi pătruns, prin efracție, în incinta a două societăți comerciale de pe raza orașului Mioveni, de unde ar fi sustras suma totală de 5.350 de lei.
La data de 27 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost  reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și au reținut un bărbat de 41 de ani, din Băbana.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10:00, bărbatul ar fi săvârșit acte de exhibiționism, în fața unei tinere, care se deplasa pe o stradă din municipiul Pitești, iar la data de 26 aprilie a.c., cel în cauză ar fi săvârșit acte de exhibiționism, în fața unor minore, tot în municipiul Pitești.
La data de 27 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost  reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Arestat preventiv
 
 
În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic și au reținut un tânăr, de 21 de ani, din Tismana, județul Gorj.
         Din cercetări, s-a stabilit că, la data de 26 ianuarie a.c., tânărul ar fi convenit cu persoana vătămată să achiziționeze un laptop, contra sumei de 9.500 de lei, inducând în eroare pe aceasta cu faptul că ar fi transferat banii necesari cumpărării laptopului, prin intermediul unei aplicații mobile.
         La data de 27 aprilie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț, tânărul a fost adus, în baza unui mandate de aducere, la sediul Secției 3 Poliție Pitești, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteștii în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
      
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș  au depistat un tânăr de 19 ani, din Șuici, care conducea un autoturism pe DJ 703H, în localitatea Șuici, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 161 de km/h, în zonă cu limita de 50 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș  au depistat un tânăr de 19 ani, din Șuici, care conducea un autoturism pe DJ 703H, în localitatea Șuici, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 155 de km/h, în zonă cu limita de 50 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Activități preventive cu elevii, desfășurate de polițiști    
 
 
În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu informativ-preventive, la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Pitești.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei „Law iS COOL”, precum și al proiectului „Ia atitudine, Spune stop violenței!”, fiind prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, precum și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor.
Totodată, discuțiile au avut ca temă și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.
La activități au participat 73 de elevi și 3 cadre didactice.
 
  •  
 
În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Golești au desfășurat, cu elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Drăghici, în cadrul programului Școala Altfel, activități de educație rutieră.
Copiilor le-au fost prezentate regulile privind circulația pietonilor, reguli de deplasare cu bicicleta în locurile special amenajate și semnificațiile culorilor semaforului.
 
  •  
 
În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș.
          Elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de educația rutieră, laboratorul criminalistic/tehnica de lucru, prevenirea fenomenului de bullying și ciberbullying, a consumului de substanțe psihoactive, precum și măsuri de combatere a violenței și evitarea victimizării.
          La activitate au participat 5 cadre didactice și 105 de elevi.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii