Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat în flagrant delict și reținut de polițiști

ro

05 Mar, 2024 15:11 386 Marime text
Nr. 160 din 05 martie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Depistat în flagrant delict și reținut de polițiști
 
 
La data de 04 martie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de șantaj (trei infracțiuni), lovirea sau alte violențe și violarea vieții private, și au reținut un minor de 16 ani, din Mălureni.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2023 și până în prezent, cel în cauză ar fi solicitat, în repetate rânduri, unei minore să îi remită bunuri și sume de bani, pentru a nu distribui fotografii în care persoana vătămată apărea în ipostaze indecente, precum și o înregistrare video, cu conotații sexuale, efectuată fără acordul acesteia.
Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorul ar fi primit de la persoana vătămată sumele de 1.000 de euro și 1.500 de lei, precum și o bijuterie din aur.
De asemenea, în cursul lunii februarie 2024, minorul ar fi agresat fizic, atât persoana vătămată, cât și un alt minor, din aceeași clasă cu fata, în timp ce se aflau la școala unde aceștia învață.
Totodată, cel în cauză ar fi distribuit pe un grup în mediul online, format din elevi, una din fotografiile compromițătoare în care persoana vătămată apărea in ipostaze indecente.
Astfel, în temeiul autorizării instanței competente, în cursul zilei de 26 februarie a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de prindere în flagrant a celui în cauză, ocazie cu care acesta a fost depistat, având asupra sa suma de 400 de euro, pe care acesta a primit-o anterior de la persoana vătămată.
Minorul în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru audiere.
După administrarea probatoriului, la data de 04 martie a.c., cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 970 de persoane, au fost verificate 711 autoturisme și au fost efectuate 340 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 403 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 77.000 de lei, dintre care 346 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 36 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Pitești
 
 
În ziua de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.260 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a 4 permise de conducere (toate pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și de retragere a două certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului Rutier Pitești vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemple:
 
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 04 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Pitești,  care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65 B,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 de km/h (cu 61 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
  •  
 
În ziua de 04 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Pitești,  care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.J 503, pe raza localității Oarja, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 de km/h (pe un sector de drum cu limita de viteza 50 km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă pe Autostradă
 
 
În ziua de 04 martie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi –Autostrada A 1 București—Pitești au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Albeștii de Muscel, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, pe Autostrada A1, tronsonul București-Pitești,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 220 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.150 de lei.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind identificată o femeie, de 46 de ani, care atrăgea persoane în vederea practicării de raporturi sexuale pentru obținerea de foloase. Aceasta a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
 
Sancționat de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat, pe b-dul Nicolae Bălcescu, un bărbat, de 24 de ani, din Pitești, care avea aplicate folii de culoare închisă pe gemurile laterale față ale autoturismului, folii ce estompează vizibilitatea atât din exterior, cât și din interior, fără a deține omologare în acest sens.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
 
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 34 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea fără drept, un vehicul neînmatriculat
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 31 de ani, din Pietroșani, care conducea un moped neînmatriculat sau neînregistrat, pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform art. 334 și 335 din Codul Penal.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii