Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

ro

06 Dec, 2023 13:51 605 Marime text
Nr. 781 din 06 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 824 de persoane, au fost verificate 587 de autoturisme și au fost efectuate 207 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei, dintre care 224 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 41 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 05 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.530 de lei.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Depistați conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua 05 decembrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat, pe DJ 702, în Topoloveni, un bărbat, de 25 de ani, din județul Dâmbovița, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 125 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
În ziua 05 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 48 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, femeia a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Depistat sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 05 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Activități de control, pentru combaterea evaziunii fiscale
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, în municipiul Pitești.Cu această ocazie, au fost verificate 7 societăți comerciale (pub-uri, restaurante).
Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, fiind confiscată suma nejustificată de 1.303 lei.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul, având dreptul de a conduce suspendat.
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 15 octombrie a.c.,  un tânăr de 20 de ani, din București, ar fi condus un autoturism, pe DN7C, până la km. 110 al autostrăzii A1 – București-Pitești, având suspendat dreptul de a conduce vehicule, refuzând în repetatea rânduri să oprească la semnalele polițiștilor, motiv pentru care au fost efectuate mai multe focuri de avertisment pentru oprirea acestuia. 
Reamintim faptul că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie a.c., după administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 05 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Colegiul Economic Maria Teiuleanu din Pitești.
Activitățile au vizat prevenirea traficului și consumului de droguri, prevenirea utilizării necorespunzătoare și ilegale a articolelor pirotehnice, precum și prevenirea delincvenței juvenile.
La activitate au participat 150 de copii și 15 adulți.
 
  •  
 
 Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” și Liceul Teoretic Topoloveni, ambele din orașul Topoloveni, precum și la Liceul Tehnologic „Astra” și Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din municipiul Pitești.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează depăendență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat 167 elevi și 7 cadre didactice.
Cu aceeași ocazie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind consumul și comercializarea produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.
 
  •  
 
Și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au desfășurat activități informativ-preventive, la Școala Generală din localitatea Uda.
Au fost dezbătute aspecte privind:
-         „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);
-         „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ” – forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale); - caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), - participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul),  - efecte;
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.
La activitate au participat 14 elevi și două cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii