Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Reținut pentru furt calificat

ro

16 Nov, 2023 14:46 493 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Reținut pentru furt calificat
            Polițiștii orașului Nădlac au identificat un bărbat de 34 de ani, din localitate, care, în ziua de 15 noimbrie a.c., ar fi demontat elementul antifurt de pe o pereche de pantofi sport dintr-un magazin din Nădlac, cu care s-ar fi încălțat, și ar fi plecat din magazin.
            În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, bărbatul fiind reținut pentru 24 ore. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 260 de lei, a fost returnat societății comerciale.
            Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză, acesta fiind bănuit de alte fapte de furt.
  •  
 
Cercetat pentru mai multe fapte
            Polițiștii Biroului de poliție comunală Șiria cercetează un tânăr de 21 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care, în noaptea de 13/14 noiembrie a.c., ar fi pătruns într-un autoturism parcat în fața unui imobil din Șiria, din care ar fi sustras un card bancar, pe care era scris PIN-ul. Ulterior, bărbatul ar fi retras de pe card 2.150 de lei.
            Prejudiciul a fost recuperat, în cauză fiind continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.
 
PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO,
 POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ :
 
  • NU lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • NU lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;
  • În stațiile PECO, NU lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;
  • NU lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;
  •  Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiectele ușor demontabile (casetofoane, oglinzi, baterie etc);
  • Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.
  •  
 
Infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii orașului Pecica au depistat un bărbat de 42 de ani, din localitate, care, în timp ce conducea un autoturism, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat exclusiv cu pagube materiale. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor cu efect psihoactiv.
            Pe D.J. 682, în Felnac, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din județul Timiș, care a fost testat cu aparatul din dotare. Rezultatul a fost pozitiv, indicând posibila prezență a substanțelor psihoactive.
            Facem precizarea că rezultatul pozitiv al testărilor nu constituie probă în procesul penal, cei în cauză fiind conduși la o unitate spitalicească, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate. 
            Totodată, în cele două cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 26.600 de lei, din care 36 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
            Au fost reținute 2 permise de conducere.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii