Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Reținut pentru infracțiuni rutiere

ro

29 Sep, 2023 13:39 528 Marime text
Reținut pentru infracțiuni rutiere
 
La data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 17.50, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre un eveniment rutier. Din cercetări a reieșit că, un bărbat de 37 de ani, din județul Bihor, în timp ce conducea un autotutirsm pe strada Profesor Dr. Aurel Ardelean, a intrat în coliziune cu un tramvai, iar ulteriror, ar fi plecat de la locul tamponării.
La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 08.02, bărbatul de 37 de ani s-a prezentat la sediul poliției, unde a declarat că el a condus autoturismul implicat în tamponare, din verificări reieșind că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit in dicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul cu dreptul de a conduce suspendat.

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii orașului Curtici cercetează un bărbat de 42 de ani, din Macea, care, la data de 28 septembrie a.c., și-ar fi amenințat cu acte de violență soția. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru amenințare.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 124 de de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 43.500 de lei, din care 34 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 8 permise de conducere și retras 1 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii