Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Ordin de protecție provizoriu

ro

19 May, 2023 12:36 552 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Ordin de protecție provizoriu
 
            Polițiștii Secției 1 Rurală Arad cercetează un bărbat de 43 de ani, din Arad, care, în ziua de 18 mai a.c., și-ar fi agresat fizic soția. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru violență în familie.
 
 
Acțiune preventivă, în municipiu
 
            În ziua de 18 mai a.c., polițiștii din municipiu au desfășurat o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul reducerii riscului rutier.
            În cadrul activității au fost legitimate 56 de persoane și verificate 50 de autovehicule fiind aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, la regimul circulației rutiere, în valoare totală de 16.240 de lei. Totodată, a fost reținut 1 permis de conducere.
            Aceste activități au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
 
 
Infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii orașului Sântana au depistat în ziua de 18 mai a.c., în jurul orei 15:50, un bărbat de 56 de ani, din Târnova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rodnei, din Sântana. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 1,17 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            Sub influența alcoolului la volan au mai fost depistați: un tânăr de 21 de ani, din Almaș (0,71 mg./l. alcool pur în aerul expirat) și  un bărbat de 53 de ani, din Frumușeni (0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat).
            În toate cele 3 cazuri a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cu dreptul de a conduce suspendat, a fost depistat de polițiștii Secției 1 Vlaicu, un arădean de 32 de ani.
            Cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 111  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 48.700 de lei, din care 55 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii