Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

ro

06 Nov, 2023 14:47 512 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Ordin de protecție provizoriu
 
            La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii Secției 1 Vlaicu au fost sesizați despre un scandal în familie, pe strada Aprodul Purice.
            Din cercetări a reieșit că, un bărbat de 25 de ani, din Arad, pe fondul unui conflict, și-ar fi agresat fizic fosta concubină. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru violență în familie.
  •  
 
Acțiune preventivă a polițiștilor rutieri
 
            La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din municipiu și județ au desfășurat o acțiune preventivă, de impunere a respectării legislației rutiere și reducerea riscului rutier.
            În cadrul activităților au fost aplicate 320 de sancțiuni contravenționale, din care 107 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora, 18 sancțiuni contravenționale pentru abateri ale bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri.
            Valoarea sancțiunilor a fost de 88.500 de lei, fiind totodată reținute 14 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
  •  
 
Infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii Serviciului Rutier au depistat la data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 20.20, un bărbat de 30 de ani, din județul Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pășunii din municipiu.
            Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
            La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii orașului Nădlac au depistat un bărbat de 50 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Lucaciu din Nădlac. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,95 mg./l. alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie, a mai fost depistat în trafic, de polițiștii Secției 2 Micălaca, la data de 5 noiembrie a.c., un bărbat de 33 de ani, din Secusigiu.
            Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.
 
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 141.520 de lei, din care 180 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
            Au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii