Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

ro

18 Dec, 2023 15:39 465 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Ordin de protecție provizoriu
            Polițiștii Secției 1 Vlaicu au emis, la data de 17 decembrie a.c., un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 34 de ani, care, în aceeași zi, și-ar fi lovit soția, în urma unui conflict.
            Polițiștii continuă cercetările, într-un dosar penal întocmit pentru violență în familie.
 
  •  
Infracțiuni la regimul circulației rutiere
            Polițitșii Serviciului Rutier au depistat, în după-amiaza zilei de 17 decembrie a.c., un bărbat de 34 de ani, din Zerind, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709/B, în localitatea Sânmartin. Testarea cu apartul din dotare a indicat posibila prezență a unei substanțe psihoactive. Facem precizarea că aceasta nu reprezintă o probă în dosarul penal, pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor consumate și cantităților, cel în cauză fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice. 
            În seara aceleiași zile, un bărbat de 55 de ani, din Lipova, a fost depistat de polițiștii orașului, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            Cu o îmbibație alcoolică de 0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat un arădean de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, din Arad.
            Conform procedurii, celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
            Toți cei depistați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 351 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 146.100 de lei, din care 101 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora, și 4 pentru conducere sub influența alcoolului (îmbibație alcoolică de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat).
            Au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință noile modificări legislative, conform cărora, o persoană sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care nu deține permis de conducere, care cauzează un accident urmat de moartea victimei, va executa sentința dispusă de instanță în regim de detenție.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii