Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Ordin de protecție provizoriu

ro

01 Feb, 2024 15:57 494 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Ordin de protecție provizoriu
 
            Polițiștii Secției 1 Rurală Arad au emis, în după-amiaza zilei de 31 ianuarie a.c., un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Fântânele, care, pe fondul consumului de alcool și al unor fiscuții contradictorii, și-ar fi amenințat concubina, și pe mama acesteia.
            Cercetările sunt continuate de polițiști, pentru clarificarea stării de fapt și luarea măsurilor care se impun, într-un dosar penal.
 
  •  
Infracțiuni rutiere
 
Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat, în seara zilei de 31 ianuarie a.c., un tânăr de 26 de ani, din Fântânele, în timp ce conducea un autoturism pe str. Târgului, din municipiu. Testarea acestuia cu apararatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive, aceasta nefiind probă în dosarul penal. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe bioogice, pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor consumate.
Un cetățean austriac, de 22 de ani, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe Bd. Revoluției din Arad, având expirată valabilitatea numărului de înmatriculare provizoriu.
Pe numele celor în cauză a fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.200 de lei, din care 52 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 82 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.
            Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative intrate în vigoare la data de 7 iulie 2023, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii