Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

ro

16 Jan, 2024 12:48 431 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Infracțiuni rutiere
 
            La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Secției 1 Rurală Arad au depistat un bărbat de 26 de ani, din Frumușeni, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, în localitate. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
            A mai fost depistat, de polițiștii Secției 10 Rurală Gurahonț, un bărbat de 54 de ani, din, localitate, în timp ce conducea un autoturism în Bonțești. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,68 mg./l. alcool pur în aerul expirat. A fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cei în cauză sunt cercetați penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 28.400 de lei, din care 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 37 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.
            Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative intrate în vigoare la data de 7 iulie 2023, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii