Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Reținut și ulterior arestat, pentru infracțiuni rutiere

ro

08 May, 2023 14:41 604 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut și ulterior arestat, pentru infracțiuni rutiere
 
            În ziua de 5 mai a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au depistat în trafic, pe DJ 709 C, în localitatea Variașu Mic, un autoturism care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase, mărind viteza de deplasare.
            Autoturismul a fost oprit în proximitatea localității Variașu Mic, acesta fiind condus de un bărbat de 41 de ani din Iratoșu, care a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest cât și recoltarea de probe biologice. Totodată, din verificări a reieșit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
            În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe numele acestuia, magistrații Judecătoriei Arad au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
            Cercetările sunt continuate într-un dosar penal, întocmit pentru conducerea unui vehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Weekend cu acțiuni, pe șoselele din municipiu și județ
 
            La sfâtșitul săptămânii trecute, polițiștii din municipiu împreună cu cei ai orașului Sebiș au desfășurat câte o acțiune preventivă, cu scopul reducerii riscului rutier.
            În cadrul activităților au fost legitimate 62 de persoane și verificate 54 de autovehicule fiind aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.200 de lei. A fost reținut 1 permis de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.
           
            În seara zilei de 5 mai a.c., polițiștii Serviciului rutier împreună cu reprezentați ai Consiliului Județean Arad, având în dotare cântarul mobil, au desfășurat o acțiune privind legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri.
            În cadrul activității au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care 10 la regimul circulației rutiere, 3 pentru refuzul cântăririi mărfii și 2 sancțiuni pentru lipsă prelată.
            Valoarea sancțiunilor a fost de 31.500 de lei, fiind tototdată dispuse 3 imobilizări.
 
            În ziua de 6 mai a.c., polițiștii Serviciului rutier au organizat o razie la nivel județean, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave și depistarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive și a alcoolului.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 376 de sancțiuni contravenționale, din care 132 pentru nerespectarea vitezei regulamentare, 3 pentru conducere sub influența alcoolului ( alcoolemie mai mică de 0,40 mg./l. în aerul expirat), 97 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 14 pentru utilizarea telefonului mobil la volan, 13 pentru abateri ale pietonilor, 16 pentru abateri ale bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri.
            Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 124.500 de lei, fiind totodată reținute 10 permise de conducere. Aceste acțiuni au caracter permanent.
 
 
Infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii orașului Lipova au fost sesizați în ziua de 7 mai a.c., despre un eveniment rutier. Din cercetări, a reieșit că un bărbat de 38 de ani, din Zăbrani, în timp ce conducea un tractor agricol pe o stradă din localitatea Chesinț, a pierdul controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și acroșând totodată un autoturism parcat. În urma impactului au rezulat exclusiv pagube materiale.
            Testarea cu aparatul alcooltest a șoferului tractorului a idicat o îmbibație alcoolică de 0,99 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            Cu o îmbibație alcoolică de 0,87 mg./l. alcool pur în aerul expirat, a mai fost depistat de polițiștii Biroului Rutier un arădean de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ogorului din municipiu.
            În ambele cazuri a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cu dreptul de a conduce anulat au mai fost depistați un bărbat de 54 de ani din județul Galați și un arădean de 68 de ani.
            Cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 439 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 187.900 de lei, din care 254 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 23 de permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii