Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul pompierilor din ultimele 24 de ore

ro

11 Jul, 2023 12:23 403 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
11 iulie 2023
 
Bilanțul pompierilor din ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri, salvatorii din întreaga țară au continuat să acționeze pentru a răspunde prompt solicitărilor primite din partea cetățenilor.
 
Rezultatele eforturilor colegilor noștri din ultimele 24 de ore:
 
❗ Au fost gestionate 1.767 de situații de urgență, dintre care 118 au fost intervenții pentru stingerea incendiilor.
 
❗ Din totalul incendiilor înregistrate la nivel național, aproximativ 60% au fost incendii de vegetație, care au afectat peste 100 ha de teren. Aceste situații pot fi extrem de periculoase, deoarece flăcările se pot răspândi rapid, punând în pericol locuințele și fondul forestier. Vă reamintim că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă!
 
❗  S-au înregistrat 1.450 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, iar echipajele SMURD au intervenit prompt în aceste cazuri. Cele mai multe situații au fost raportate în zona București-Ilfov, urmate de județele Constanța, Timiș, Mureș și Hunedoara.
 
❗ Echipajele de descarcerare au fost solicitate în 6 cazuri de extragere a victimelor din autoturisme implicate în accidente rutiere.
 
❗  Au fost transmise 23 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT cu privire la prezența animalelor periculoase (urși) în județele AB, AG, BC, BN, BV, BZ, HR și VR. Vă îndemnăm să respectați recomandările autorităților și să fiți precauți în aceste situații.
 
❗ Pompierii continuă să sprijine autoritățile din zonele de graniță, oferind asistență cetățenilor ucraineni care intră în România. Astfel, în data de 10 iulie, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 154 de pompieri și 57 de mijloace tehnice.
 
❗ Reamintim tuturor să acceseze platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, disponibilă gratuit pe AppStore și Google Play, pentru informații și sfaturi despre modul de comportare în caz de situații de urgență.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii