Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul pompierilor în timpul codului de vreme rea! 215 copaci prăbușiți și 11 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil

ro

19 Nov, 2023 14:59 861 Marime text

Sursa foto: Facebook/IGSU


 
  • Peste 3500 de pompieri au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, și au derulat misiuni în sprijinul autorităților și cetățenilor din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
 
Vântul și precipitațiile sub formă de ploi și ninsori au produs efecte în 68 de localități din 19 județe (AG, BH, BR, BZ, CL, CS, CT, DJ, GL, HD, IL, IS, PH, SV, TR, TL, VL, VS și VN), iar echipajele operative au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la 26 imobile, cât și pentru degajarea a 215 copaci și 11 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil, fiind afectate 51 autoturisme. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din patru case, o anexă gospodărească, două curți, patru subsoluri și de pe o stradă.
 
Pompierii fac o serie de recomandări pentru evitarea unor situații care pot pune în pericol siguranța cetățenilor.
 
Având în vedere că la acest moment este în vigoare un COD GALBEN de vânt pentru sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea, recomandăm cetățenilor să adopte următoarele măsuri pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile:
 
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Citește și
Clădirea Arhiepiscopiei Tomisului, afectată de furtună! (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii