Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul pompierilor, în ultimele 24 de ore. Peste 1.400 de persoane au fost asistate medical

ro

24 Oct, 2023 11:25 767 Marime text

Sursa foto: ISU Tulcea

 
  • În cursul zilei de ieri, 23 octombrie, pompierii salvatori au acționat pentru gestionarea celor 1.704 situații de urgență înregistrate la nivel național
  • Din totalul acestora, 1.409 au fost solicitări pentru acordarea de prim ajutor în urma cărora 1.414 persoane au fost asistate medical 

Potrivit IGSU, în cursul zilei de ieri, 23 octombrie, pompierii salvatori au acționat pentru gestionarea a 1.704 situații de urgență înregistrate la nivel național. Din totalul acestora, 1.409 au fost solicitări pentru acordarea de prim ajutor în urma cărora 1.414 persoane au fost asistate medical.

„În afara acestor situații, echipajele operative au intervenit pentru stingerea celor 141 de incendii, precum și în alte 149 misiuni destinate sprijinului comunităților. Aproximativ 70% din incendiile înregistrate ieri la nivel național, au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate peste 200 ha de teren”, susțin pompierii.


Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, salvatorii au fost solicitați să intervină în cinci cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

De asemenea, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise șase mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, care au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Covasna și Harghita.

Acțiunile pompierilor s-au desfășurat și în zona de frontier, pentru gestionarea afluxului de persoane

Acțiunile specifice au continuat în zona de frontieră, astfel că la data de 23.10.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 106 de pompieri și 42 de mijloace tehnice, încheie sursa citată.
 
 Citește și
Îngrijorător! Peste 500 de incendii de vegetație înregistrate în weekend! Mii de hectare de teren afectate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii