Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:07 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a comemorării victimelor Holocaustului

ro

27 Jan, 2017 11:37 766 Marime text
Cu prilejul datei comemorative de 27 ianuarie, Ministerul român al Afacerilor Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din întreaga lume şi îşi exprimă solidaritatea cu supravieţuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
 
Ministerul Afacerilor Externe susţine pe deplin eforturile de educare a tinerei generaţii în spiritul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, astfel încât tinerii să înțeleagă consecințele acțiunilor discriminatorii, antisemite şi rasiste. Această linie de acțiune este în deplin acord cu mandatul de președinție al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), exercitat de România în perioada martie 2016 – martie 2017.
 
Ministerul Afacerilor Externe reiterează faptul că promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalității de șanse, reprezintă  principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice. Ministerul Afacerilor Externe îşi reafirmă hotărârea de a contribui, în continuare, prin instrumentele diplomaţiei, la întărirea instrumentelor legislative şi instituţionale apte să prevină şi să sancţioneze antisemitismul, precum şi oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială şi intoleranţă.
 
În acest sens, Ministerul român al Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru promovarea definiției de lucru a antisemitismului, adoptată în luna mai 2016, de plenara Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului  (IHRA), pentru a fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul prevenirii și combaterii acestui fenomen.

Ti-a placut articolul?

Comentarii