Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Enciu, europarlamentar - Demersurile MAE privind aderarea la spațiul Schengen trebuie susținte în Parlamentul European. Voi iniția consultări în legătură cu oportunitatea depunerii unui proiect de rezoluție în PE în acest sens

ro

05 Nov, 2013 18:55 553 Marime text
Europarlamentarul Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne în Parlamentul European, salută declarațiile Ministrului de Externe Titus Corlățean, și consideră că nu există niciun motiv pentru care România și Bulgaria să nu fie primite în spațiul Schengen la Consiliul JAI din luna decembrie. Enciu face un apel către toți europarlamentarii români să susțină acest demers instituțional al României, realizat de către Ministerul Afacerilor Externe, arătând că aceștia au o obligație de a susține interesele naționale ale României.
 
Mai mult, Ioan Enciu anunță că, în calitatea sa de europarlamentar, va iniția consultări atât cu colegii eurodeputați din toate grupurile politice, cât și cu membrii grupului S&D, în legătură cu oportunitatea depunerii unui proiect de moțiune pentru ca plenul Parlamentului European să voteze pentru sustinerea aderararii fără întârziere a României și Bulgariei la spațiul Schengen.
 
“Am luat act cu mare bucurie de declarațiile ministrului Titus Corlățean, potrivit căruia eforturile instituționale ale României se concentrează pe obținerea unei decizii favorabile aderării României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului JAI din luna decembrie. Aceasta este o poziție corectă, care trebuie să fie susținută de către toți europarlamentarii români, indiferent de partidul din care fac parte, pentru că ea reprezintă interesele României. De altfel, demersurile susținute pe care MAE român le face în ultimul timp pentru rezolvarea favorabilă a dosarului Schengen sunt profesioniste și eficiente, de natură să conducă spre o finalitate favorabilă în acest proces. Nu în ultimul rând, salut tenacitatea ministrului Corlățean și a echipei sale în ceea ce privește subiectul aderării României la spațiul Schengen. În calitatea mea de membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, am susținut de nenumărate ori în plenul PE faptul că România și Bulgaria sunt ținute nejustificat și abuziv în afara spațiului Schengen, în ciuda implementării aquis-ului în domeniusi a confirmării acestui fapt de către Consiliul JAI, in ciuda sustinerii totale din partea Comisiei Europene si a Parlamentului European”, a declarat Ioan Enciu.
 
Enciu a continuat, adăugând că el personal va propune Parlamentului European un proiect de rezoluție, prin care legislativul european să voteze în favoarea aderării României și Bulgariei în spațiul Schengen. “Pentru că sunt raportorul din partea grulului Socialistilor si Democratilor din parlamentul European în ceea ce privește dosarul aderării la spațiul Schengen, vreau să anunț că voi iniția consultări atât în cadrului Grupului S&D, cât și în printre toți europarlamentarii, în legătură cu oportunitatea înaintării unei rezoluții către plenul Parlementului European, document prin care voi prezenta cazul României și-i voi îndemna pe toți europarlamentarii să voteze pentru respectarea tratatelor Europene și pentru primirea României în spațiul Schengen. Mă aștept ca toți eurodeputații români să susțină și să voteze această rezoluție”, a afirmat Ioan Enciu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii