Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrevedere Baconschi, cu ministrul afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova

ro

15 Jan, 2010 22:44 918 Marime text

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi, cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Cei doi miniştri au reconfirmat dorinţa de a consolida cooperarea dintre cele două state în plan politic, economic şi cultural. Concluzia comună a discuţiilor a fost faptul că este momentul pentru o nouă etapă, mai dinamică, a relaţiilor bilaterale.

Cei doi demnitari au discutat despre priorităţile agendei bilaterale din perioada următoare, trecând în revistă câteva proiecte concrete, care vor fi aprofundate cu prilejul unei vizite oficiale, ce va fi stabilită pe canale diplomatice.

Ministrul român al afacerilor externe a subliniat că România susţine intensificarea cooperării transfrontaliere şi crearea unui număr cât mai mare de proiecte de cooperare. Ministrul Teodor Baconschi a reiterat sprijinul României pentru promovarea obiectivelor pe care Republica Moldova le urmăreşte în relaţia cu UE. 

În acest context, ministrul român de externe a declarat presei:

„În cadrul întâlnirii avute cu domnul Iurie Leancă am discutat pe tema unor proiecte concrete de colaborare, care urmează să fie finalizate în perioada următoare, în condiţiile în care agenda bilaterală prinde consistenţă. Am exprimat dorinţa României de a consolida relaţia cu Republica Moldova pe baze pragmatice, în conformitate cu standardele europene şi în consonanţă cu statutul special al acesteia. Am discutat despre acţiunile concrete pe care România le întreprinde la nivel european în sprijinul Republicii Moldova.

Am arătat că România sprijină eforturile Republicii Moldova de a obţine ajutoarele financiare necesare pe plan extern, în condiţii avantajoase, pentru combaterea efectelor crizei economice, atât în cadrul UE, cât şi al instituţiilor financiare internaţionale.

Totodată, pentru 2010, ne-am propus suplimentarea substanţială a bugetului ODA (asistenţă oficială pentru dezvoltare), strict pentru Republica Moldova”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Badea Vasile... 20 Feb, 2010 17:59 LEANCA... Nu Astepta Caini cu Colaci in Coada!!! ACTIONEAZA RAPID SI CONCRET!!!