Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe, întrevedere cu ministrul vietnamez al afacerilor externe, Bùi Thanh Sơn

ro

21 Jan, 2024 16:42 631 Marime text
MAE. Foto: Facebook/MAEMinistrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut duminică, 21 ianuarie 2024, la București, o întrevedere bilaterală cu ministrul vietnamez al afacerilor externe, Bùi Thanh Sơn. Întrevederea a avut loc în marja vizitei oficiale în România pe care demnitarul o realizează în cadrul delegației conduse de prim-ministrul vietnamez Phạm Minh Chính.

Potrivit MAE, cei doi interlocutori au salutat stadiul actual al relațiilor bilaterale, stabilite în urmă cu 74 de ani, relații care au cunoscut o dinamică accentuată mai ales în ultimii ani. De asemenea, înalții oficiali au subliniat necesitatea continuării demersurilor de consolidare a cooperării în domenii de interes reciproc, inclusiv între ministerele de externe din cele două țări.

„În acest sens, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a reiterat angajamentul pentru identificarea unor noi oportunități de cooperare, raportate la potențialul real, în domenii precum comerț, cultură și educație, digitalizare, securitate cibernetică, medicină și farmacie.

Partea vietnameză a adresat mulțumiri pentru sprijinul activ al României pe durata Președinției Consiliului UE în 2019, concretizat cu intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb UE-Vietnam. Ministrul Odobescu a asigurat că România va rămâne un susținător constant al cooperării consolidate între UE și Vietnam. În context, a evidențiat importanța unui dialog susținut pentru a aborda provocările contemporane, inclusiv cele din zona Indo-Pacific, unde Vietnamul este un actor important“ - au mai precizat reprezentanții MAE.


Cei doi omologi au avut un schimb de opinii cu privire la situația actuală a contextului regional și global, cu accent pe crizele și conflictele existente, și au abordat modalitățile prin care cele două state pot colabora pentru a face față provocărilor comune.

Totodată, au exprimat încrederea că vizita oficială în România a prim-ministrului vietnamez va marca o etapa importantă în consolidarea de ansamblu a cooperării politice și sectoriale dintre cele două țări.

citește și: 

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Bulgaria
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii