Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment organizat de Ambasada României la Praga pentru marcarea a 10 ani de la aderarea la NATO

ro

03 Apr, 2014 12:03 984 Marime text
Ambasada României în Republica Cehă organizează vineri, 4 aprilie 2014, la Palatul Morzin, sediul misiunii diplomatice, un eveniment dedicat împlinirii a 10 ani de la aderarea României la NATO. Evenimentul va cuprinde un concert de muzică clasică în interpretarea pianistei Georgiana Teohari-Vidican şi a flautistului Ionuţ Cădariu.

Programul va cuprinde opere de George Enescu, Carmen Petra Basacopol, Vasile Jianu, Petre Elinescu, Cécile Chaminade, Francis Poulenc şi Jules Massenet.
Alături de ambasadorul României în Republica Cehă, Daniela Gîtman, seara va fi deschisă printr-un discurs susţinut de colonelul David H. Carstens, comandantul Garnizoanei de la Wiesbaden (Germania) a Armatei SUA, privitor la semnificaţia aniversării a un deceniu de la aderarea României la NATO.

Organizarea evenimentului în capitala Republicii Cehe deţine o însemnătate aparte prin faptul că România a primit invitaţia de a se alătura NATO la Summit-ul de la Praga desfăşurat în anul 2002, cu doi ani mai devreme de aderarea efectivă şi dobândirea, de către România, a statutului de membru cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice.
Simbolistica momentului aniversar este cu atât mai relevantă cu cât anul acesta se împlinesc, totodată, 20 de ani de la lansarea Parteneriatului pentru Pace (PfP), cea mai complexă platformă pentru dezvoltarea cooperării Alianţei cu statele partenere, România fiind prima ţară din fostul bloc comunist care a semnat documentul cadru al PfP în 1994.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii