Atât în Dobrogea, cât şi în restul ţării, va fi mai cald decât ne-am fi aşteptat în următoarea perioadă
Atât în Dobrogea, cât şi în restul ţării, va fi mai cald decât ne-am fi aşteptat în următoarea perioadă
30 Nov, 2015 16:45
ZIUA de Constanta
1043
Marime text
În Dobrogea, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit de-a lungul celor două săptămâni de prognoză și, până la 8 decembrie, se vor situa, în medie, între 8 și 10 grade, apoi în jurul valorii de 6 grade. Și regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori pozitive cuprinse, în medie, între 1 și 4 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.
În Moldova, tot până în jurul datei de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade și minime în jurul a zero grade Celsius. Apoi temperaturile vor marca o scădere ușoară, astfel încât cele diurne vor ajunge la medii de 4 grade Celsius, iar cele nocturne la minus două grade. În primele trei zile ale intervalului vor apărea ploi slabe pe spații mici.
În Muntenia, vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul aceleiaşi date, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 și 11 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, în jurul a 5 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa la medii de 1 - 2 grade în prima săptămână din interval, după care vor scădea ușor, spre minus două grade în ultimele nopți. Precipitații slabe, ploi sau burniță, vor fi posibile în special în intervalul 8 - 11 decembrie.
Până în jurul datei de 8 decembrie, în zona Olteniei, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 9 și 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius. În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse între 1 și 4 grade în prima săptămână de prognoză, apoi temperaturile minime vor scădea treptat și vor ajunge spre minus două grade pe parcursul ultimelor nopți. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.
În Banat, până în data de 4 decembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în medie între 10 și 12 grade Celsius. Ulterior, valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor situa, în perioada 5 — 8 decembrie, la medii de 8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 — 5 grade Celsius, adică de mediile normale ale perioadei. Temperaturile minime vor fi în general pozitive, în medie, între 1 și 4 grade Celsius, exceptând ultimele nopți din interval când vor scădea spre valori medii de minus două și 0 grade Celsius. În 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, dar precipitații slabe mai pot apărea și în zilele de 2 și 5 decembrie, precum și după data de 8 decembrie.
În Crișana, vremea va fi caldă până în data de 4 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 și 10 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor situa în perioada 5 - 8 decembrie la medii de 6 - 8 grade Celsius, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 grade Celsius, adică de mediile climatologice specifice perioadei.
În prima săptămână temperaturile minime vor fi ușor pozitive, în medie, între 1 și 3 grade, în timp ce în cea de-a doua acestea se vor situa la valori medii de minus două și 0 grade Celsius. În primele două zile ale intervalului vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, izolat moderate cantitativ, dar precipitații slabe mai pot apărea pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.
În Transilvania, până în jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile normale ale perioadei, de două grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de zero grade, în prima săptămână din interval, apoi vor scădea treptat și vor ajunge în ultimele nopți, în medie, spre minus 4 grade Celsius. În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță sau ninsoare în estul regiunii. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.
În Maramureș, vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse în medie între 5 și 7 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de două grade Celsius. În prima săptămână din interval, temperaturile minime se vor situa la medii în jurul valorii de 0 - un grad Celsius, după care vor scădea ușor și vor ajunge în medie spre minus 4 grade, în ultimele nopți.În primele două zile ale intervalului vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, dar precipitații slabe pot apărea și în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 și după 7 decembrie.
La munte, până în data de 2 decembrie și după data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul a 0 grade Celsius, în timp ce în restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse între 2 și 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni, cu cele mai scăzute valori, de -6 grade în primele și în ultimele nopți.
În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, temporar, vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii