Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:50 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a publicat în Monitorul Oficial Regulamentul privind uniformele militare ale personalului din Ministerul Apărării (document)

ro

29 Aug, 2019 00:36 10550 Marime text
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 706 din 28 august a fost publicat Ordinul M.156 din 6 august 2019 pentru modificarea și completarea Regulamentului privind descrierea, compunerea și portul, pe timp de pace, al uniformelor militare ale personalului din Ministerul Apărării Naționale, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.38/2018.

Conform actului normativ semnat de ministrul Apărării Gabriel Beniamn Leş, cadrele militare confirmate în armele aviație, marină și justiție militară, care își desfășoară activitatea în unități aparținând altor categorii de forțe și comandamente, poartă ținuta specifică armei în care aceștia sunt confirmați.

Totodată, cadrele militare încadrate în structuri din subordinea Statului Major al Forțelor Navale, Statului Major al Forțelor Aeriene și în structuri specializate de justiție militară, care nu sunt confirmați în arma marină, arma aviație și justiție militară, poartă ținuta specifică forțelor navale, forțelor aeriene sau de justiție militară, purtând însemnele de grad și petlițele specifice forțelor terestre.

Aceste prevevderi se aplică și în cazul mutării acestor categorii de cadre din unitățile de aviație, marină ori din justiție în unități subordonate Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Apărării și comandamentelor de sprijin.

Cadrele militare care își desfășoară activitatea în unități de justiție militară poartă la activitățile de instrucție, trageri, exerciții, aplicații și la alte activități, la ordin, uniforma militară combat specifică forțelor terestre, iar cadrele militare confirmate în justiție militară, care își desfășoară activitatea în unități aparținând forțelor terestre, forțelor aeriene, forțelor navale și comandamentelor de sprijin, poartă uniforma militară combat specifică acestora.

Personalul participant la misiuni internaționale, observatorii militari participanți la misiuni O.N.U., O.S.C.E. sau ale altor organisme de securitate regională poartă uniforma militară combat a categoriei de forțe, conform cerințelor misiunii.

În secţiunea Documente a acestui material poate fi accesat, întregul Ordin, în format pdf.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Emil 29 Aug, 2019 20:49 Unde sunt uniformele de oras la SGP , si combat inca nu au toate unitatile militare nu se vede la "astia" mici ca nu au complet nimic doar la ăștia mari... bine ca sunt bani de cumoarat corvete militare, de drone , taburi pirania5, elicoptere...etc... Dar nu suntem in stare sa îmbrăcăm un militar din cap pana in picioare... tinuta combat si tinuta de oras. Dar lasa ca e bine si asa...Nu? Avem o tinuta cumva cumva compusă din mai multe bucăți, peticita si cu alea iesim la sectoare , înmormântări, defulări, evenimente...etc.
  • Roman 29 Aug, 2019 19:41 Ministrul armatei schimba uniformele cum primarul schimba bordurile ca sa dea malai firmelor abonate!
  • fara nume 29 Aug, 2019 17:01 Lasati uniformele mariti pensiile mici militarilor ca si asa au ajuns bataia de joc a statului roman.