Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect privind parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României – 2017. Număr de participanți. Cheltuieli

ro

09 Nov, 2017 06:20 8859 Marime text
Ministerul Apărării Naționale, prin Direcție Generală Juridică, a puiblicat în cadrul Transperenței decizionale-Proiecte de acte normative aflate în dezbatere publică, la 8 noiembrie anul acesta, Hotărârea Guvernului privind organizarea, desfășurarea și finanțarea manifestărilor prilejuite de 1 Decembrie – Ziua națională a României, în anul 2017.  
 


Astfel, potrivit actului normativ aflat în dezbatere, ”În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 2 alin. (1) şi art. 3 din Legea nr. 136/2014 pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie şi al art. 4 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002, cu modificările şi completările ulterioare”.

 
       Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

 
Art. 1. – (1) În scopul participării la parada militară naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în anul 2017, în condiţiile legii, se aprobă invitarea în România de Ministerul Apărării Naţionale a unui număr de cel mult 500 de persoane, care vor face parte din detaşamentele armatelor statelor membre NATO şi partenere.
(2) Normativele de cheltuieli pentru acţiunea prevăzută la alin. (1) sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. – Se aprobă suplimentarea bugetelor Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului de Protecţie şi Pază pe anul 2017 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, în vederea finanţării cheltuielilor privind participarea cu tehnică şi efective la paradele şi ceremoniile militare organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 decembrie 2017, astfel:
a) bugetul Ministerului Afacerilor Interne se suplimentează cu suma de 3.266 mii lei, la Capitolul 61.01 „Bunuri şi servicii”, şi 100 mii lei, la titlul XIII „Active nefinanciare”;
b) bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază se suplimentează cu suma de 110 mii lei la titlul XIII „Active nefinanciare”.

Art. 3. – Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare a sumelor prevăzute la art. 2, în conformitate cu dispoziţiile legale.

Art. 4. – Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să introducă, la propunerea ordonatorilor principali de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul, structura şi anexele bugetelor instituţiilor publice prevăzute la art. 2, pe anul 2017.
 
                            NORMATIVE
privind organizarea în ţară a acţiunilor de protocol şi efectuarea cheltuielilor de către Ministerul Apărării Naţionale pentru detaşamentele armatelor statelor membre NATO şi partenere participante la parada militară naţională din 1 Decembrie 2017

I. Limite maxime de cheltuieli pentru personalul detaşamentelor armatelor statelor membre NATO şi partenere invitate să participe la parada militară naţională din 1 Decembrie 2017
 
Naturi de cheltuieli                                           Limite
1. Cheltuieli zilnice de masă - 75 lei/persoană/zi
2. Cafea, apă minerală, sucuri şi gustări - 6,5 lei/persoană/zi
3. Alte cheltuieli pentru vizitarea obiectivelor  
  turistice din municipiul Bucureşti, efectuarea de
  fotografii oficiale etc. - 135 lei/persoană

II. Limite maxime de cheltuieli pentru personalul român însoţitor al detaşamentelor armatelor statelor membre NATO şi partenere
1. Cafea, apă minerală, sucuri şi gustări - 6,5 lei/persoană/zi
2. Alte cheltuieli pentru vizitarea  turistice din municipiul Bucureşti, efectuarea de fotografii oficiale etc. Obiectivelor -      135 lei/persoană
 
NOTĂ:
 Cazarea, asistenţa medicală de urgenţă şi transportul personalului străin se asigură prin grija Ministerului Apărării Naţionale, cu mijloacele proprii.
 
                              
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii