Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind Declarația Unică. Document integral

ro

24 Mar, 2018 04:38 5541 Marime text
"Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2018 care reglementează mecanismul de declarare şi plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice a fost publicată, aseară, în Monitorul Oficial nr.260.
 
Potrivit actului normativ la care facem referire depunerea Declaraţiei Unice se face până la data de 15 iulie a.c..
 
Ordonanța de urgență a fost adoptată de Guvern pe 15 martie. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat atunci că cei care vor depune declarația online sau vor face plăți anticipate vor beneficia de avantaje.
 
Potrivit ordonanței, pentru depunerea prin mijloace electronice până la data de 15 iulie 2018, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pentru pe venit plătit integral până la 15 martie 2019, pentru plata cu anticipație a impozitului pe venit se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit anual estimat plătit integral până la 15 decembrie 2018, iar în cazul în care cele douăm condiții sunt îndeplinite cumulativ se aplică ambele bonificații.
"Această ordonanţă de urgenţă schimbă fundamental acest mecanism, şi anume trecem de la un sistem cu şapte declaraţii pentru persoanele fizice la o singură declaraţie unică. În primul rând, schimbăm alte chestiuni legate de modalitatea de plată, nu mai sunt patru plăţi anticipate, (...) avem o singură plată, o singură dată de depunere, şi anume data de 15 iulie în acest an, fiind un an în care practic facem o tranziţie de la sistemul anterior la (...) noul mecanism de declarare a contribuţiilor (...), urmând ca din anul următor să fie data de 15 martie ca dată de depunere a formularului şi, desigur, şi data de plată unică", a declarat recent ministrul Eugen Teodorovici într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În secțiunea Documente puteți accesa integral textul actului normativ.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii