Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul RISING - Noi servicii de informare fluviala pentru logistica si transport

ro

14 Feb, 2012 22:45 694 Marime text

Centrul Naţional de Promovare a Transportului Intermodal - CNPTI este o asociaţie înfiinţata în anul 2006, din necesitatea ca România să se alinieze la practica europeană în ceea ce priveşte promovarea transportului intermodal.

CNPTI şi-a propus ca misiune promovarea transporturilor intermodale, dar în special a transportului pe căi navigabile interioare, la nivel naţional şi internaţional pentru fluidizarea traficului de marfă în România şi integrarea transporturilor maritime şi fluviale în lanţul intermodal de transport de la furnizor până la beneficiar.

RISING este un proiect cofinantat de Comisia Europeana (DG MOVE), in cadrul Programului Cadru nr.7. Obiectivul proiectului (www.rising.eu) consta in identificarea, integrarea si dezvoltarea ulterioara a serviciilor informationale de tip River Information Services (RIS) in vederea sprijinirii eficiente a Transportului pe Caile Navigabile Interioare si a operatiunilor logistice.

Durata proiectului este de 3 ani, acesta derulandu-se in perioada februarie 2009-februarie 2012. Navigatia pe canalele interioare este un tip de tranport sigur, rentabil si ecologic. Cresterea cererii pentru servicii de transport de calitate, prompte si economice si pentru informatii pe suport electronic a devenit un factor important pentru asigurarea succesului naviagatiei pe canalele interioare.

Modernizarea tehnologica in domeniul transportului intermodal este bazata pe implementarea serviciilor de informare fluviala (RIS). RIS constituie servicii de informare si management la solicitare. Ele sporesc siguranta transportului si fac ca acesta sa fie mai sigur, mai economic si mai usor de planificat.

Pentru mai multe informatii despre RIS puteti accesa site-ul WEB : e-learning platform INeS Danube (www.ines-danube.info) precum si e-learning platform INeS RMS (www.inesrms.info) .

Proiectul RISING are ca obiectiv descrierea si implementarea serviciilor RIS pentru a veni in sprijinul companiilor de logistica, operatorilor portuari, navali si de terminale, astfel orientand RIS catre sectorul de transport si logistica. Noile servicii de transport si logistica sunt impartite astfel: administrarea transportului, planificarea cursei si servicii RIS pentru transport si logistica. Deosebirea dintre serviciul de administrare a transportului, planificarea cursei si serviciile RIS pentru transport si logistica este aceea ca ultimele doua reprezinta in principal sisteme, moduri de aplicabilitate sau platforme independente. Serviciile din cadrul administrarii transportului vor fi integrate in sistemele RIS deja existente.

In vederea cunoasterii de catre jucatorii pietei de transport fluvial a avantajelor folosirii seriviciilor RIS, Centrul National de Promovare a Transportului Intermodal isi propune organizarea in prima parte a anului 2012 a unui Industry Forum. Evenimentul va avea loc la Constanta,va impulsiona cresterea utilizarii trasporturilor pe caile fluviale interioare cu punct de legatura Portul Constanta.

Experti RISING

Costel Stanca

Teodor Patrichi

Negreu Cristina

Contact

Email: office@ria.org.ro ; sg@ria.org.ro

Website: www.ria.org.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii