Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cabana din lemn cu design extraterestru

ro

16 Feb, 2014 16:49 5153 Marime text
Denumirea cabanei cu design futurist te poarta cu gandul spre un obiect extraterestru, aterizat in mijlocul naturii, intr-o localitate pitoreasca din regiunea austriaca Tirol, cu vedere spre crestele Alpilor austrieci.

UFOgel este o casuta din lemn cu suprafata de 45 mp, suspendata pe 6 piloni metalici tubulari, creatie a arhitectilor companiei germane Urlaubs Arhitektur, ce poate fi inchiriata de turistii veniti in zona. Inedita constructie ecologica a uimit prin forma sa neconventionala ce stimuleaza comunicarea cu mediul exterior, ferestrele casei oferind privelisti spectaculoase spre crestele muntilor din apropiere.

Inca de la exterior, casa cu alura extraterestra iese in evidenta, delimitandu-se vizibil de restul constructiilor din zona in care a fost ridicata. Chiar daca este construita din lemn, la fel ca celelalte case si pensiuni din imprejurimi, casa nu arata deloc ca o constructie obisnuita, din unele unghiuri asemanandu-se mai degraba cu un pentagon suspendat in aer. Peretii exteriori ai casutei UFOgel sunt imbracati in traditionalele sipci din lemn, cunoscute in tara noastra drept dranita sau sita.

Tot lemnul este vedeta constructiei rustice cu design futurist si la interior. Aici a fost folosit lambriu din lemn in nuante natur, finisat impecabil. Lemnul urmareste forma curbata a tavanului si peretilor interiori, facand imperceptibila trecerea de la un spatiu la altul. Cei 45 mp locuibili sunt impartiti mai multe zone de activitate: parterul fiind ocupat de living, bucatarie si locul de luat masa, iar la mini mansarda fiind amenajate zonele de odihna si baia.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/02/cabana-din-lemn-cu-design-extraterestru-imagini/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii