Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALIAT şi HEINEKEN România lansează cea de-a patra ediţie a Caravanei Alcohelp

ro

20 Jun, 2013 16:33 1367 Marime text
Bucureşti, 20 iunie 2013. ALIAT, cu sprijinul financiar al HEINEKEN România lanseaza Caravana Alcohelp - primul program integrat de prevenire şi intervenţie adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool şi familiilor acestora. Pentru al patrulea an consecutiv, Carvana Alcohelp îşi continuă misiunea de promova consumul responsabil de alcool în rândul publicului larg, oferind sprijin profesional celor care au nevoie.

Călătoria Caravanei va începe în Bucureşti, Craiova si Iaşi, continuând şi la Braşov. Timp de 4 săptămâni, Caravana Alcohelp va ajunge în peste 20 de oraşe şi sate din România, precum şi pe litoral. În Bucureşti, Caravana va fi prezentă pe 20 iunie între orele 12.00 şi 19.00 în parcul Herăstrău, pe aleea principală de la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle, în timp ce la Iaşi va fi situată în faţa Facultăţii de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa, Bvd. Independentei, iar la Craiova în Piaţa Mihai Viteazul.
 „Caravana Alcohelp îşi continuă misiunea de a promova consumul responsabil de alcool. Parte din Agenda noastră de Sustenabilitate, „Brewing a Better Future”, programul Alcohelp oferă servicii medicale specializate, îndrumare şi informaţii esenţiale persoanelor care se confruntă cu un consum problematic de alcool. Suntem mândri că, din momentul lansării sale în 2010 şi până la finalul verii, acest mesaj va fi ajuns în peste 85 de comunităţi din România", spune Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania.
 
Ce se va întâmpla în Caravana Alcohelp
Caravana va fi prezentă timp de o zi în fiecare comunitate. Vizitatorii caravanei îşi vor putea testa nivelul de consum de alcool, prin efectuarea testului AUDIT al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vor putea primi informaţii documentate cu privire la consumul responsabil şi efectele consumului abuziv de alcool, şi vor putea beneficia de consiliere.
Intervenţiile specializate disponibile în Caravana din acest an se vor concentra pe detectarea timpurie a consumului problematic de alcool, consiliere psihologică, dar şi asupra investigaţiilor medicale generale, precum verificarea tensiunii arteriale, sau metode alternative de tratament, cum ar fi terapia prin artă. Co-beneficiari ai programului Alcohelp vor fi de asemenea prezenţi la evenimente, dispuşi să împărtăşească poveştile lor cu persoanele care se confruntă cu consumul abuziv de alcool.
Toate intervenţiile din timpul Caravanei vor fi gratuite şi confidenţiale, şi se vor concentra pe nevoile de sănătate publică ale comunităţilor vizitate. Oamenii care au nevoie de intervenţii mai complexe vor fi îndrumaţi către cele mai apropiate centre Alcoinfo, disponibile în spitale generale.
Unde va ajunge Caravana
Caravana Alcohelp va începe în 4 oraşe mari şi va continua în comunităţi mai mici, cum ar fi Siret, Pojorâta, Paşcani, Târgu Frumos, Ciurea, Câmpulung Moldovenesc, Lipovu, Malu Mare, Filiaşi, Vama Veche, Costineşti sau Eforie Nord.
„Caravana Alcohelp ne ajută să ajungem la cei care au nevoie de ajutorul nostru, să-i cunoaştem personal. Astfel, reuşim să observăm îndeaproape aspectele specifice ale consumului abuziv de alcool în diferite regiuni din întreaga ţară. Specialiştii ALIAT vor informa oamenii cu privire la consecinţele negative ale consumului abuziv de alcool şi le vor arăta soluţiile disponibile pentru a le putea gestiona. Prin Caravana Alcohelp dorim să arătăm în mod deschis că intervenţiile de sănătate publică făcute în cadrul comunităţii de către specialişti formaţi în domeniu, sunt utile, necesare şi au întotdeauna un impact pozitiv asupra stării generale de sănătate a populaţiei”, spune Eugen Hriscu, Director Ştiinţific al ALIAT.
Până în prezent, Caravana Alcohelp a ajuns în 63 de comunităţi locale, peste 10.000 de oameni au fost informaţi cu privire la efectele negative ale consumului abuziv de alcool şi au fost efectuate peste 5.000 de teste Audit.
Ediţia 2013 a Caravanei va fi implementată cu ajutorul următoarelor asociaţii partenere: Asociaţia Vasiliada Craiova, Primăria Iaşi - Direcţia de Asistenţă Comunitară, Aras Constanţa şi Centrele Alcoinfo deschise de ALIAT, în parteneriat cu HEINEKEN România în 2012, în Bucureşti, Miercurea Ciuc, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova.
 
Despre Alcohelp
 
Alcohelp este un program dezvoltat de ALIAT în parteneriat cu HEINEKEN România, din 2009. Printre proiectele cheie se numără:
- 2009: lansarea primei platforme online ce oferă ajutor persoanelor care se confruntă cu un consum problematic de alcool, www.alcohelp.ro,
- 2010: lansarea primei ediţii a Caravanei Alcohelp, care acum are loc anual.
- 2011: lansarea primei Hărţi Naţionale de Servicii, care prezintă centrele de tratament specializat pentru probleme legate de consumul abuziv de alcool din fiecare judeţ.
- 2011: lansarea primului Studiu Naţional despre necesitatea serviciilor de sănătate pentru persoanele care se confruntă cu consumul problematic de alcool.
- 2012: deschiderea primelor centre AlcoInfo, oferind servicii specializate pentru persoanele care se confruntă cu un consum problematic de alcool în spitalele generale, în Bucureşti (Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon), Craiova (Spitalul Municipal de Boli Infecţioase), Câmpulung Moldovenesc (Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc) şi Miercurea Ciuc (Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc).
 
Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie formată din specialişti în sănătate mintală (psihiatri şi psihologi, asistenţi sociali şi asistenţi medicali). A fost înfiinţată în 1993 cu scopul de a dezvolta programe de prevenire şi tratament pentru problemele asociate consumului de alcool şi droguri. În august 2011, ALIAT a deschis în Bucureşti şi Târgovişte primele 2 centre care oferă tratament şi sprijin gratuit pentru reintegrarea socială a persoanelor cu un consum problematic de alcool şi familiile acestora. În prezent, aceste 2 centre oferă servicii sociale şi tratamente complexe complet gratuite pentru probleme legate de abuzul şi dependenţa de alcool.
 
Despre HEINEKEN România şi Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future”
 
Parteneriatul dintre HEINEKEN România şi ALIAT face parte din Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future”. Aceasta reprezintă angajamentul pe termen lung de a aduce o contribuţie pozitivă mediului, societăţii şi comunităţilor în care HEINEKEN îşi desfăşoară activitatea. HEINEKEN este cel mai mare berar din Europa şi al treilea din lume în termeni de volum. HEINEKEN România ofera cel mai divers portofoliu de mărci din ţară, acoperind toate segmentele de piaţă: Heineken®, Ciuc Premium, Ciuc Natur Radler, Silva Original Pils, Silva Dark, Golden Brau, Golden Brau Non-Alcoholic, Neumarkt, Bucegi; mărci importate: Edelweiss, Zipfer, Amstel, Birra Moretti, Krusovice, Foster’s, Strongbow, Sol, Desperados, Gösser, Schlossgold, Gambrinus, Harghita şi Haţegana. HEINEKEN România deţine 4 fabrici de bere în România, la Miercurea-Ciuc, Constanţa, Craiova şi Târgu-Mureş, şi are peste 1.200 de angajaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii