Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Colegiul Agricol Poarta Albă participă la proiectul Leonardo da Vinci

ro

02 Apr, 2013 14:39 1677 Marime text
COMUNICAT DE PRESA


În perioada 7 – 29 aprilie 2013 are loc realizarea mobilităţii elevilor de la Colegiul Agricol Poarta Alba în cadrul proiectului Proiect Leonardo da Vinci nr: LLP-LdV/IVT/2012/RO/009 cu titlul Compétences européennes acquises par les élèves du milieu rurale pour réaliser une agriculture écologique et de haute qualitéîn Plabennec – Brest, Franța. Proiectul, al cărui beneficiar este Colegiul Agricol Poarta Albă, este finanțat de Comisia Europeană prin programul Lifelong Learning (Învățare pe Tot Parcursul Vieții), cu un buget de50.908 euro, și se va derula în perioada 8-28 aprilie 2013, în parteneriat cu Maison Familiale Rurale Plabennec & Ploudaniel din localitatea Plabennec, departamentul Brest, Franța.
Echipa de proiect este formata din Manager de proiect prof. ing. Director Târnă Anghelina, coordonator si responsabil pregatirea lingvistica prof. Ciuraru Vasilica, responsabil cu programul de formare profesională prof. dr. ing. Popa Mariana, responsabil financiar Ghiţă Marius, responsabil diseminare si valorificarea resurselor director adjunct prof. Grozea Doina. Grupul ţintă este alcătuit din 14 elevi cu vârsteîntre 16 şi 17 ani, aflați în formare profesionalăinițială, de la calificările: Tehnician în agricultură, Tehnician hidro-meteorolog.Aceștia vor efectua câte 90 de ore (3 săptămâni) din cele 170 prevăzute în curriculum pentru stagii de pregătire practică şi instruire practică în atelierele şi laboratoarele centrului de formare MFR, participând la realizarea unui proiect interdisciplinar.
Obiectivul principal al proiectului este ca elevii săîşi perfecționeze competenţele şi abilităţile practice în domeniul tehnologic al agriculturii ecologice pentru a atinge standardele europene de calitate.
Rezultate așteptate la nivelul organizației de trimitere constau în creșterea calităţii actului educativ prin realizarea instruirii practice a elevilor în ateliere şi laboratoare dotate cu echipamente moderne şi stabilirea unor legături reciproc avantajoase în vederea derulării unor proiecte viitoare.
Rezultate așteptate la nivelul participanților la proiect constau în creșterea capacitații de adaptare la sistemul european de formare profesională, dobândirea de noi competenţe în domeniul tehnologic agricol, șanse mai mari de inserție pe piața muncii, îmbunătăţirea competenţelor de utilizare a limbii franceze.
Rezultate așteptate la nivelul organizației de primire: stabilirea bazelor pentru desfășurarea unor viitoare proiecte, informarea mai bună a elevilor francezi privind proiectele Leonardo da Vinci, cunoașterea culturii şi tradițiilorromânești.
Proiectul se va desfășura în localitatea Plabennec, din Brest, Franța, în perioada cuprinsăîntre 8 aprilie 2013 şi 28 aprilie 2013.

Director,                                                                   Profesori coordonatori,
prof.ing. Târnă Anghelina                                             prof. Ciuraru Vasilica
                                                                                 prof. dr. ing. Popa Mariana




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii