Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Garda de Coastă - 27.02.2015

ro

27 Feb, 2015 12:11 812 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 3.228 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 150.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 25.02.2015, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 3.228 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 150.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român şi altul britanic, cu vârste de 53 şi 54 de ani, ambii născuţi în Siria, cu domiciliile în Bucureşti, respectiv Timişoara, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Autoturism Volkswagen cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean român, care a prezentat la control un certificat de înmatriculare susceptibil a fi falsificat.
 
În data de 26.02.2015, în jurul orei 10.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român LUCIAN G., în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că unul dintre documentele autoturismului, certificatul de înmatriculare, este susceptibil a fi falsificat.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Călăraşi, a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză fără a cunoaşte faptul că documentul este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
Transport ilegal de peşte
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un atelaj hipo, cantitatea de 27 kilograme peşte fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 26.02.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au oprit pentru control, în zona de competenţă, un atelaj hipo în care se aflau cetăţenii români GHEORGHIŢĂ D., în vârstă de 28 ani şi ŞTEFAN M. de 31 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 27 kilograme peşte din specii diferite pentru care bărbaţii în cauză nu au putut prezenta documente justificative, precum şi două costume pescăreşti din cauciuc.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Bărbaţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii