Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de colaborare intre Asociatia Litoral - Delta Dunarii si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta

ro

23 Jan, 2013 18:42 1602 Marime text

Asociatia Litoral - Delta Dunarii si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta au încheiat astazi , 23 ianuarie 2013, primul parteneriat de colaborare intre cele doua institutii, pentru sezonul estival 2013.

Scopul acestui protocol este asigurarea unei protectii sporite turistilor care isi petrec vacanta pe litoralul romanesc si scaderea numarului de incidente neplacute in aceasta zona.

Printre cele mai importante responsabilitati pe care le au cele doua institutii in urma acestui parteneriat, mentionam:

- organizarea periodica a unor intalniri la care vor fi invitati sa participle reprezentanti ai autoritatilor publice locale, patronatelor, agentilor economici de pe litoral,Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta, Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Prefectura Judetului Constanta siai altor institutii, in vederea identificarii si solutionarii aspectelor ce pericliteaza siguranta turistilor pe litoralul romanesc, pe perioada intregului an si in special in sezonul estival 2013;

- informarea reciproca si oportuna cu date si informatii relevante, in cazul identificarii unor situatii de incalcare a prevederilor unor acte normative, care pot afecta securitatea turistilor, obiectivelor, bunurilor si valorilor precum si in alte situatii in sensul prezentului protocol;

- derularea unor activitati de lobby catre reprezentantii unitatilorde cazaresi agentiilor touroperatoare de pe litoral in vederea sesizarii din timp a IJJ Constanta cu privire la sosirea unor grupuri mari de turisti cu transport organizat sau a navelor de croaziere care numai in 2012 au generat peste 32.000 de turisti, evenimentelor mari organizate outdoor, etc. astfel incat IJJ sa poata lua masuri preventive eficiente, pentru siguranta turistilor aflati pe litoralul romanesc.

Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii "Dupa semnarea la inceputul lunii iunie 2012 a protocolului intre Asociatia Litoral - Delta Dunarii si Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, am hotarat pentru sezonul estival 2013 continuarea acestuia precum si semnarea unui protocol nou cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta, un demers important pentru siguranta turistilor care sunt in vacanta in aceasta zona. Ca in orice destinatie turistica civilizata, dorim ca turistii nostri sa beneficieze de servicii turistice excelente, dar sa se simta si in siguranta. In calitate de Presedinte al Federatiei FAPT ( Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania) imi doresc ca si colegii din asociatiile regionale membre FAPT sa ne urmeze exemplu si sa inteleaga importanta unui astfel de protocol, respectiv preventia posibilelor situatii neplacute si solutionarea acestora intr-un mod organizat si rapid."

Declaratie Costica Cojoc, Inspector Sef Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta "În primul rând suntem preocupaţi să contribuim la menţinerea unui sejur lipsit de evenimente neplăcute pentru toţi turiştii aflaţi pe litoral. În acest sens considerăm că noul parteneriat reprezintă un pas înainte pentru realizarea acestui demers. Mai mult decât atât, colaborarea cu noii noştri parteneri ne va ajuta să identificăm acele locaţii în care sunt oprtune prezenţa şi capacitatea noastră de intervenţie. Avem aici în vedere spaţiile aglomerate dar şi traseele turistice din port până la cele peste 680 de monumente istorice din judeţ."

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii