Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:36 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţiunea „Jandarmul pescar"

ro

25 May, 2012 22:02 814 Marime text

Duminică, 27 mai, între orele 06.00-11.00, Asociaţia Sportivă Jandarmii Dobrogea şi I.P.A., Regiunea 3 Constanţa organizează la Medgidia, în apropierea podului rutier, pe canalul vechi, un concurs de pescuit între subunităţile inspectoratului. Participă 10 echipe, cei mai „profesionişti" pescari dintre amatori, câte doi concurenţi de fiecare detaşament, (subunitate) la care se adaugă doi din comandamentul inspectoratului. De-a lungul celor cinci ore, ei vor încerca să „impresioneze" juriul şi ceilalţi pescari din zonă cu „monştrii" capturaţi după lupte „pe viaţă şi pe moarte". Jandarmii vor amplasa un cort pe marginea canalului, unde concurenţii vor avea posibilitatea să-şi cântărească prada, sau să se „refacă" după înregistrarea capturilor, să servască masa, un suc sau alte băuturi răcoritoare.

Concurenţii punctează pe echipe, fiind stabilit un număr de 10 premii, pentru toate echipele participante în concurs. Locurile unu, doi şi trei vor primi premii consistente şi diplome, pentru cantitatea în kilograme de peşte prins în concurs. Se acordă premiu special pentru concurentul care prinde cel mai mare "monstru" din concurs. Cu această ocazie se va desemna şi echipa de concurs a Secţiei de Pescuit Sportiv, ce va fi compusă din câştigătorii acestui concurs.

Premierea se face de preşedintele Asociaţiei Sportive Jandarmii Dobrogea, mr. Joavină Cristian şi lt.col. Daniel Ianţuc, preşedintele I.P.A., Regiunea 3 Constanţa. Premile constau în lansete şi mulinete, undiţe fixe şi alte articole pentru pescari profesonişti.

***

Duminică, 27 mai, Asociaţia „Exploratori pentru Viitor" organizează, începând cu ora 11.00 şi până la ora 18.00, în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, lîngă City Park Mall, proiectul „Constanţa în Miniatură - un oraş pentru copii şi părinţi" cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului (1 Iunie).

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean va participa la acest eveniment (27.05., între orele 11.00-14.00), cu un stand la care copiii vor putea vedea armamentul şi tehnica din dotarea jandarmilor.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii