Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IJJC Buletin informativ – 18.04.2010

ro

19 Apr, 2010 05:33 1216 Marime text

Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare sâmbătă, 17 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, în zona Sere (Km. 4-5) a surprins mai multe persoane care dărâmau un zid, alegeau cărămizile şi le încărcau apoi într-o autoutilitară Dacia 1304.

În momentul sosirii echipajului de jandarmi la faţa locului, Marian S., de 40 de ani, I. L. M., şi P.R. (ambii în vârstă de 17 ani), domiciliaţi în Lazu, au încercat să ascundă baroasele şi răngile de care se ajutau pentru a dărâma zidul clădirii din incinta fostei unităţi militare în care au fost surprinşi.

Întrebaţi de jandarmi cu privire la fapta lor, cei trei au spus că aveau de gând să adune cărămizile, pentru o donaţie umanitară. Ca urmare a verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că persoanele în cauză s-au folosit de două baroase, două răngi şi o teslă pentru a disloca zidul din care au extras peste 150 de cărămizi, pe care le-au încărcat apoi în autoutilitară.

Prin urmare, au fost întocmite actele premergătoare, pentru comiterea faptelor de distrugere şi furt calificat. Dosarul urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Doi tineri, mai vechi cunoştinţe de-ale oamenilor în uniformă, au fost prinşi duminică, 18 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, de un echipaj de jandarmi în timp ce scotoceau, adunau şi puneau deoparte circa 100 de kilograme de deşeuri metalice, în incinta unei societăţi comerciale. Fapta s-a petrecut la ieşirea din municipiul Constanţa către Mangalia, în apropierea depozitului de produse petroliere de la Movila Sara.

Marian Alexandru B., de 20 de ani, şi Geilan C., de 18 ani, ambii, din Constanţa (foto: februarie 2008), au mai fost surprinşi în această săptămână de un echipaj mixt de ordine publică, pe strada Interioară din Constanţa, tot cu diferite obiecte metalice asupra lor.

Mai mult, în data de 16 februarie 2008, ora 23.45, tinerii, pe atunci minori, au fost găsiţi de militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în curtea unei societăţi comerciale din incinta C.E.T. Constanţa cărând şase bucăţi de ţeavă metalică (în lungime totală de 16,6 metri), pe care aveau de gând să le vândă la un centru de colectare a fierului vechi.

Faţă de cele constatate, verificările continuă.

În perioada 19-29 aprilie a.c., pe durata susţinerii probelor examenului de Bacalaureat, 41 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura zilnic măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona a 21 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Năvodari, Constanţa, Eforie Sud, Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Hârşova.

Pentru evitarea tuturor evenimentelor care ar putea tulbura buna desfăşurare a examenului, echipaje mobile patrulează în apropierea acestor unităţi de învăţământ.

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii