Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IJJC Buletin informativ – 16.04.2010

ro

16 Apr, 2010 20:50 1702 Marime text

c-o1.jpgJoi, 15 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a avut loc o convocare zonală cu scopul prevenirii şi combaterii sustragerii de produse petroliere din conductele magistrale de transport, la care au participat reprezentanţi din cadrul Jandarmeriei, al Poliţiei Române, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, al Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi din partea transportatorului naţional de ţiţei prin conducte Conpet S.A.

Cu acest prilej, directorul de Operare al Conpet S.A., domnul inginer Nicolae Dobromir şi-a exprimat aprecierea faţă de modul de acţiune precum şi rezultatele obţinute de jandarmii constănţeni, mulţumindu-le totodată pentru eforturile depuse pentru combaterea furturilor de combustibil.

Pe timpul discuţiilor, reprezentanţii Jandarmeriei şi ai Poliţiei au subliniat importanţa cooperării între structurile specializate ale statului, care acţionează pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt din conductele magistrale, apreciind că acţiunile comune ale jandarmilor împreună cu poliţişti au avut rezultate foarte bune.

  • „Pe fondul evenimentelor din ultima perioadă, grupuri organizate acţionează mai des ca în anii precedenţi, manifestă o mobilitate mai mare şi sunt în curs de reorientare. Accentuez că este necesar să se intensifice acţiunile în comun în zona localităţilor tranzitate de conducte", a declarat colonel Constantin Ştefan ( Jandarmeria Română).
  • „Subliniez importanţa comunicării operative între structuri, în cazul prinderii în flagrant a unor persoane care încearcă să sustragă produse petroliere, astfel încât lucrătorii specializaţi în strângerea de probe să efectueze cercetări la faţa locului, în condiţii optime", a declarat la rândul său, comisar Ciprian Savu ( Poliţia Română).

De asemenea, Jandarmeria Română a primit asigurări ferme din partea reprezentanţilor transportatorului naţional de ţiţei prin conducte că, în cel mai scurt timp, îi vor pune la dispoziţie mijloace logistice suplimentare de monitorizare, necesare executării misiunilor în bune condiţii.

La finalul discuţiilor, participanţii au convenit asupra unui set de măsuri menite să conjuge eforturile depuse de instituţiile statului, în funcţie de aria de competenţă, pentru prevenirea, limitarea şi combaterea efectelor generate de atacurile asupra conductelor magistrale.

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

c-o2.jpgNOTĂ PENTRU EDITOR:

În zona de competenţă, pe linia supravegherii şi intervenţiei, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa patrulează pe un traseu de peste 100 kilometri lungime de conducte magistrale. În ultimele cinci luni, ca urmare a activităţilor desfăşurate în teren, echipele de intervenţie au descoperit, în urma a trei acţiuni (Constanţa, Poarta Albă, Murfatlar), aproximativ 60.000 de litri de produs petrolier cu aspect de ţiţei, depozitat în spaţii de stocare şi de transport auto, recipienţi din plastic cu urme de produs petrolier la mai multe domicilii din Constanţa, Cumpăna, Topraisar (ca urmare a unor percheziţii coordonate de magistraţi), două autovehicule şi trei autospeciale (o autodubă, un excavator şi un tractor wola), dispozitive de tăiere de tip autogen, opt butelii de oxigen, două butelii de tip aragaz, aparatură de comunicaţii, şi alte scule şi dispozitive. În cele trei acţiuni au fost depistate 23 de persoane, cazurile fiind predate poliţiştilor şi magistraţilor, pentru cercetări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii