Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ Constanţa - Marti, 24 Iulie 2012

ro

24 Jul, 2012 23:07 2870 Marime text

faleza_2_mangalia.jpgMarţi, 24 iulie a.c., ora 02.00, un echipaj de jandarmi a intervenit în apropierea unei terase din Vama Veche, la un scandal izbucnit între două persoane. Andrei A., de 30 de ani, din Galaţi, îi împărţea pumni şi picioare lui Marius S., de 34 ani, din Bucureşti. Cei doi, prieteni vechi, s-au întîlnit întîmplător şi agresorul a dorit "să-i împrospăteze memoria şi să-i aducă aminte" prietenului, de o sumă de bani împrumutată cu doi ani în urmă şi neachitată în totalitate. La vederea jandarmilor scandalul a încetat. Marius S., prezenta uşoare escoriaţii la arcada stîngă şi gură, a refuzat prezenţa unui echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Celui în cauză i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii faptei de loviri şi alte violenţe.

faleza_mangalia.jpgDocumentele întocmite au fost predate pe bază de proces verbal lucrătorilor Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

****

Luni, 23 iulie, a.c., ora 17.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în apropierea hotelului ,,Aqua Parc,, din staţiunea Saturn, a gasit un portofel din piele. În interiorul acestuia se aflau, printre altele, o carte de identitate aparţinînd lui Simon M., de 47 de ani, din Mangalia, un permis de conducere auto, cinci carduri bancare, un certificat de înmatriculare autovehicul, o legitimaţie de acces şi suma de 1000 de lei în bancnote de 100 lei.

mangalia.jpgJandarmii s-au deplasat la adresa din cartea de identitate, uşa le-a fost deschisă chiar de cel care a pierdut portmoneul, a declarat că numai credea că o să-şi recupereze actele şi banii şi le-a mulţumit militarilor.

A intrat în posesia bunurilor pierdute după semnarea procesului-verbal.

****

Din 6 iulie a.c., Ministerul Administraţiei şi Internelor, a lansat campania de informare şi prevenire „Vacanţă în siguranţă!" 2012, acţiune care are ca scop prevenirea faptelor antisociale pe Litoral, în perioada estivală.

Jandarmeria Constanţa a desfăşurat luni, 23 iulie, a.c., în staţiunile de pe litoral, din Năvodari până la Vama Veche, la intrarea în judeţ, la Hîrşova şi podul de la Vadu Oii, activităţi de informare preventivă şi conştientizare a turiştilor cu privire la faptele antisociale care le pot afecta siguranţa pe perioada sezonului estival.

Pentru informarea cetăţenilor, M.A.I. a lansat site-ul oficial al campaniei „www.infolitoral.mai.gov.ro", care cuprinde informaţii utile despre misiunile lucrătorilor M.A.I. pe litoral, rezultatele obţinute de aceştia, informaţii de ultimă oră referitoare la evenimentele de impact pentru ordinea publică de pe litoral, precum și numere de telefon la care pot suna în situaţii de urgenţă, date de contact ale unităţilor de poliţie din staţiunile de pe litoral

Activităţile de prevenire se derulează ca şi în anii trecuţi în sistem integrat, în perioada iulie - septembrie, de către Jandarmeria Constanţa, Inspectoratul de Poliție Județean Constanţa, Garda de Coastă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" Constanţa.

* * *

Pentru a avea o Vacanţă în siguranţă, Ministerul Administraţiei şi Internelor vă recomandă:

-Evitaţi să lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

-La plecarea din cameră ori pe timpul nopţii asiguraţi uşa de acces, ferestrele şi uşa de la balcon!

-Pe plajă, evitaţi să lăsaţi nesupravegheate bunurile de valoare (genţi, portofele, telefoane mobile)!

-Centura de siguranţă salvează vieţi!

-Nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul lucrătorilor M.A.I. ori de câte ori este nevoie!

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii