Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:46 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„26 iulie, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa"

ro

25 Jul, 2012 20:55 764 Marime text
26 iulie va reprezenta de acum Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa "Mihail Kogălniceanu". Această zi s-a aprobat prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr.176 din 17.07.2012.

Propunerea acestei date a venit din partea colectivului I.J.J. Constanţa şi reprezintă data la care a fost înfiinţată prima Companie de Jandarmi din Constanţa, în anul 1894, aşa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian care-l înştiinţa pe Mihail Coiciu, primarul oraşului de faptul că începând cu data de 26 iulie 1894a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită". Tot din acelaşi document mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Şolcănescu iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.

Concluzionând, prin această scurtă trecere în revistă a începuturilor jandarmeriei constănţene, şi în lumina evenimentelor petrecute în urmă de mai bine de un secol, am dorit ca această dată de 26 iulie 1894 să rămână vie în amintirea noastră, a militarilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, ca fiind ziua care certifică oficial intrarea efectivă în atribuţiile specifice ale jandarmilor constănţeni, după organizarea lor în teritoriu.

Cu această ocazie vor fi recompensate cadrele I.J.J. Constanţa care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în îndeplinirea misiunilor. Pentru că sunt foarte mulţi jandarmi implicaţi în misiuni la sfîrşitul săptămînii, festivitatea pentru recompensarea militarilor se va desfăşura anul acesta pe 1 august, odată cu avansarea la termen a ofiţerilor şi subofiţerilor .

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii