Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:15 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Buletin informativ - IPJ - 2 decembrie 2014

ro

02 Dec, 2014 12:56 950 Marime text
În ultima perioadă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 582 de seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 30.000 lei dacă ar fi originale.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul fizic al unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 582 de seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 30.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
25 de plase de pescuit tip monofilament, în lungime de 1.250 metri, confiscate în judeţul Tulcea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care deţinea plase de pescuit tip monofilament în lungime de 1.250 metri.
 
La sfârşitul săptămâni trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea şi reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă, identificându-l pe cetăţeanul român G.M., în vârstă de 33 ani, care deţinea 25 de plase de pescuit tip monofilament.
 Asupra bărbatului a fost găsită şi cantitatea de 35 kilograme de peşte din speciile caras şi ştiucă pentru care nu deţinea documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.250 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Trei autoturisme neînmatriculate descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă trei cetăţeni români care conduceau, pe drumurile publice din judeţul Constanţa, autoturisme ale căror autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată.
 
• În data de 01.12.2014, în jurul orei 06.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.V., în vârstă de 41 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen cu plăcuţe de înmatriculare provizorii eliberate de autorităţile din Germania.
În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivul autoturism nu mai putea fi condus pe drumurile publice deoarece autorizaţia de circulaţie expirase.
 
• În data de 29.11.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe raza oraşului Hârşova, un autoturism marca BMW, cu numere provizorii de România, condus de cetăţeanul român D.C.V., în vârstă de 21 ani.
Verificările au stabilit că numerele provizorii ale autoturismului erau expirate din data de 01.08.2014, iar conducătorul auto nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
 
• În data de 28.11.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia l-au identificat în trafic pe cetăţeanul român I.M., în vârstă de 55 ani, care conducea un autoturism marca BMW, cu numere provizorii de România care erau expirate din data de 20.09.2014.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334 din Codul Penal, respectiv „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335 din Codul Penal.
 
  1.600 de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 1.600 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 02.12.2014, în jurul orei 03.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român A.S., în vârstă de 46 ani, pasager într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale bărbatului, domiciliat în municipiul Medgidia, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 1.600 de ţigarete netimbrate din mărcile MM Slims, Muratti, J/J, Akhtamar şi Prestige, care fuseseră achiziţionate din Turcia.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 1.000 lei, şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii