Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

25 Oct, 2012 23:40 1145 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate două infracţiuni astfel:

Autoturisme de lux furate din Spania şi Italia, descoperite la Constanţa şi Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două autoturisme marca BMW seria 7, respectiv Mercedes Benz, care figurau ca fiind furate din ţări ale Uniunii Europene.

În data de 24.10.2012, în jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au verificat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca BMW seria 7 condus de cetăţeanul român V.A., în vârstă de 27 ani şi domiciliat în judeţul Iaşi.

În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul în cauză figura ca fiind furat din Spania, din data de 09.09.2012.

Cel aflat la volan a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o persoană din judeţul Botoşani, căreia i-a oferit la schimb un alt autoturism, precum şi suma de 1.000 euro şi 1.400 lei, neavând cunoştinţă că este furat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat în zona de competenţă un autoturism marca Mercedes Benz, care figura ca fiind furat din Italia din data de 28.07.2012.

Cetăţeanul român Z.A. în vârstă de 28 ani şi domiciliat în judeţul Tulcea, aflat la volanul autoturismului, a declarat că l-a împrumutat de la un prieten plecat în Italia, fără a cunoaşte faptul că acesta este furat.

Autoturismele în cauză, evaluate la aproximativ 80.000 lei, respectiv 50.000 lei, au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

Ambii şoferi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal.

2.000 de ţigarete confiscate la Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 2.000 de ţigarete cu timbru al R. Ucraina pe care o persoană domiciliată în municipiul Mangalia le transporta cu un autoturism fără documente legale.

În data de 24.10.2012, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia l-au identificat pe cetăţeanul român S.A., în vârstă de 31 ani domiciliat în municipiul Mangalia, care transporta cu un autoturism marca Hyundai 2.000 de ţigarete cu timbru al R. Ucraina fără documente legale.

Persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative, astfel încât cantitatea de ţigarete, în valoare de 900 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 1.000 lei, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Nouă plase tip setcă confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi reprezentanţii A.R.B.D.D. au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă în urma căreia au ridicat în vederea confiscării plase tip setcă în lungime de 275 metri.

În data de 24.10.2012, în intervalul orar 04.00 - 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sulina în cooperare cu reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au acţionat pe braţul Sulina şi Dunărea Veche, în zona canalului Madgearu, unde au descoperit ascunse în zona de stufăriş nouă plase tip setcă.

În plase au fost găsite 12 exemplare subdimensioante din speciile crap, somn şi şalău, în stare vie, care au fost redate mediului natural.

Plasele, în lungime de 275 metri, au fost ridicate în vederea confiscării de către reprezentanţii A.R.B.D.D.

Astfel de acţiuni vor continua în baza planului de cooperare dintre Garda de Coastă şi A.R.B.D.D. în toată zona de competenţă.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii