Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

28 Feb, 2013 11:39 821 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase de pescuit în lungime de peste 13 kilometri confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ocazie cu care, beneficiind de sprijinul informativ al D.I.P.I. - S.I.P.I. Tulcea, au identificat un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, 67 de plase de pescuit în lungime de 13.400 metri fără a avea documente legale.

Pentru marfa transportată conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire a mărfii care prezenta indicii de falsificare.

În data de 27.02.2013, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Cielo condus de cetăţeanul român B.L.G., în vârstă de 42 ani.

În interiorul autoturismului au fost descoperiţi trei saci în care se aflau 57 de plase tip monofilament în lungime de 11.400 metri, 10 plase din fir textil în lungime de 2.000 metri şi 3.850 plute pentru plase tip setcă.

Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a prezentat un aviz de însoţire a mării care prezenta indicii de falsificare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele şi plutele, evaluate la aproximativ 6.130 lei, precum şi avizul de însoţire a mărfii până la finalizarea cercetărilor.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea plaselor tip monofilament", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 288 şi 291 Cod Penal, respectiv art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii