Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

19 Feb, 2013 16:29 1389 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

6.000 de ţigarete de contrabandă, ascunse în saci de detergent, confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit ascunse, în saci de detergent, 6.000 de ţigarete netimbrate, pe care un cetăţean român încerca să le introducă în ţară prin P.T.F. Vama Veche.

În data de 19.02.2013, în jurul orei 00.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un autocar cu turişti, care efectuează curse regulate între Turcia şi România.

În urma controlului amănunţit efectuat în bagajele cetăţeanului român M.M., în vârstă de 38 ani, au fost descoperite ascunse 6.000 de ţigarete netimbrate.

Cele 300 de pachete de ţigări fuseseră disimulate în 6 saci de detergent, în care fusese pus nisip, după care au fost resigilaţi.

Verificările au stabilit faptul că respectivele ţigarete au fost achiziţionate dintr-un bazar din Turicia, cu scopul comercilializării pe raza judeţului Constanţa.

Cantitatea de ţigarete, evaluată la aproximativ 2.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.

Ambarcaţiune cu vâsle şi unelte de pescuit comercial confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau într-o ambarcaţiune 6 unelte de pescuit tip avă în lungime de 180 metri fără documente legale.

În data de 18.02.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au verificat pe fluviul Dunărea o ambarcaţiune în care se aflau B.N. de 40 ani şi M.S. de 44 ani.

În ambarcaţiune au fost găsite 6 unelte de pescuit tip avă, în lungime de 180 metri, pentru care cei doi bărbaţi domiciliaţi în judeţul Tulcea nu au putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit, ambarcaţiunea şi două vâsle, bunuri evaluate la aproximativ 1.000 lei.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii