Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:36 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Buletin informativ - Garda de Coasta - 8 decembrie 2014

ro

08 Dec, 2014 10:58 893 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Mii de ceasuri susceptibile a fi contrafăcute şi portofele nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.590 de ceasuri susceptibile a fi contrafăcute şi 700 de portofele nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 160.000 lei.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 2.590 de ceasuri de mână, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 700 de portofele care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi cea nedeclarată, evaluată la aproximativ 160.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Plase de pescuit, în lungime de aproximativ 1.500 de metri, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, unelte de pescuit tip comercial şi plase monofilament în lungime de 555 metri fără documente justificative.
De asemenea, în urma unei alte acţiuni au fost găsite abandonate plase tip setcă monofilament în lungime de 925 metri.
 
La sfârşitul săptămâni trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe raza judeţului Tulcea pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, ridicând în vederea confiscării 27 de plase de pescuit în lungime de 1.480 de metri.
 
• Astfel, în data de 06.12.2014, în jurul orei 13.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control, pe lacul Merhei, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau H.L. în vârstă de 35 ani şi M.V. de 44 ani.
Asupra celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, au fost găsite 12 setci din fir textil şi două plase tip monofilament, în lungime totală de 555 metri.
 
• În data de 05.12.2014, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Sulina au acţionat pe lacul Roşu unde au găsit abandonate 13 setci tip monofilament în lungime de 925 metri.
 
În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
  2.000 de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 2.000 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 07.12.2014, în jurul orei 05.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român I.S., în vârstă de 40 ani, pasageră într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale femeii, domiciliată în municipiul Constanţa, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 2.000 de ţigarete netimbrate marca „MM Slims” care fuseseră achiziţionate din Turcia.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 1.000 lei, şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii