Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:21 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

24 Oct, 2012 23:32 555 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Jucării susceptibile a fi contrafăcute şi articole de lenjerie nedeclarate confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

În container au fost descoperite 26.156 jucării pentru copii şi articole de lenjerie, bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate autorităţii vamale, cu o valoare aproximativă de 1.039.300 lei.

În data de 22.10.2012, în jurul orei 15.30, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea a fost efectuat un control fizic amănunţit asupra unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 24.756 articole reprezentând jucării pentru copii, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală, 1.310 articole reprezentând seturi de lenjerie (feţe de pernă) bunuri nedeclarate, precum şi alte 90 de bunuri nedeclarate şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile descoperite, atât cele ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, precum şi cele nedeclarate, au fost evaluate la aproximativ 1.039.300 lei şi ridicate în vederea confiscării.

În cauză au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale în vamă", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii