Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

12 Feb, 2013 13:34 1125 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

700 kilograme de peşte confiscate în judeţul Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau cu o ambarcaţiune şi o autoutilitară cantitatea de 700 kilograme peşte fără documente justificative.

● În data de 11.02.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au verificat, pe canalul Vanghelie, o ambarcaţiune cu motor în care se afla S.S., în vârstă de 24 ani, domiciliat în judeţul Tulcea.

În urma controlului, în barca din fibră de sticlă, a fost găsită cantitatea de 596 kilograme peşte din specii diferite, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea indisponibilizării ambarcaţiunea şi motorul acesteia, bunuri evaluate la aproximativ 3.000 lei, conform procedurilor legale.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Dacia Logan, înmatriculată în Bucureşti şi condusă de B.G., în vârstă de 51 ani, domiciliat în municipiul Galaţi.

Conducătorul auto a declarat faptul că transportă peşte şi a prezentat documentele de însoţire a mărfii.

În urma controlului documentelor prezentate de conducătorul auto a rezultat faptul că 105 kilograme peşte nu au putut fi justificate prin avize de procurare şi însoţire.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 701 kilograme de peşte, evaluată la 1.756 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii