Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

05 Jun, 2014 10:11 1180 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturisme Opel şi BMWcu documente false descoperite în P.T.F. Negru Vodă, respectiv P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă şi P.T.F. Ostrov două autoturisme din mărcile Opel şi BMW, pe care doi cetăţeni români încercau să le scoată din ţară cu documente false.
 
● În data de 04.06.2014, în jurul orei 09.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.V., în vârstă de 31 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.A., în vârstă de 34 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care călătorea cu un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria.
Printre documentele autoturismului prezentate la control a fost descoperit şi certificatul de inspecţie tehnică periodică care era fals.
 
Bărbaţii în cauză au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
Plase de pescuit în lungime de 550 metri abandonate în Marea Neagră, confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători ai Poliţiei Deltei, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, descoperind abandonate în Marea Neagră, la aproximativ trei kilometri de ţărm, 16 plase de pescuit în lungime de 550 metri.
 
În data de 04.06.2014, în intervalul orar 09.00 - 13.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători ai Poliţiei Deltei, au desfăşurat un plan comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.
În urma acţiunii desfăşurate pe Marea Neagră au fost descoperite abandonate, în zona Baia de Sud, la aproximativ trei kilometri de ţărm, 16 plase de pescuit tip ohan, în lungime de 550 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii